11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialLove Tradition - elemente etnice in noul Pop Art

Love Tradition – elemente etnice in noul Pop Art

Casa de Licitaţii GOLD­ART si BLACK BIRD ­CREATORS organizeaza luni 12 ­decembrie , ora 19.00, la Galeria GOLDART din Calea Dorobanţi 127, expoziţia de obiecte de mobilier cu tema „Love Tradition”.
Colecţia de mobilier de artă ­expusă reprezintă un pelerinaj în cultura universală, în structura pieselor regăsindu-se elemente constructive şi de decor moştenite din istoria artei decorative – de la baroc până la Art Deco.

Esenţa acesteia, tradusă însă prin simboluri şi culori, se regăseşte într-o autentică expresie artistică şi în spaţiul tradiţional românesc, care, în fapt, a conferit şi sursa generatoare de încărcătură emoţională a acestor obiecte-concept. ­Arta ­noastră „măiastră” primeşte valenţe moderne, reinventându-se în ­contextul spiritual şi artistic actual.

Ideea din spatele obiectelor acestei colecţii aparţine artistului Oana Gyarmath, care a colaborat cu Simona Stoicescu, cea care a semnat la rândul său marea majoritate a suprafeţelor pictate de pe obiecte. Obiectele au fost executate în atelierele companiei „MARIA ­DESIGN “.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă