20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRapid şi Dinamo, în grafic; Steaua, umilită

Rapid şi Dinamo, în grafic; Steaua, umilită

Rapid şi Dinamo au debutat în noul campionat cu victorii, însă Steaua a continuat seria jocurilor proaste şi a fost umilită în deplasare de Voinţa Sibiu. Pe de altă parte, Universitatea Cluj s-a înscris deja în cursa pentru un loc în cupele europene.

Voinţa Sibiu a reuşit să obţină acasă un egal cu Steaua. Anonimii antrenaţi de Alexandru Pelici au reuşit să pună la punct vedetele echipei finanţate de Gigi Becali. Sibianul Radu Neguţ a izbutit în minutul 88 să aducă egalarea şi să înscrie pe tabelă un scor echitabil cu evoluţia meciului. Steaua nu se regăseşte şi a avut un nou joc foarte slab, doar golul brazilianului Tatu din minutul 36 a punctat la spectacolul fotbalistic. Gigi Becali a reacţionat din nou la televizor, acuzându-l pe mijlocaşul Răduţ de golul primit. Antrenorul Ronny Levi a cerut transferarea a „patru-cinci jucători foarte buni”, iar Anghel Iordănescu a precizat că „trebuie să vină titulari, nu rezerve”. Fostul antrenor stelist a declarat la Gsp TV: „Becali va trebui iar să bage mâna în buzunar pentru că lotul actual este insuficient”.

Dinamo, victorie liniştită

Dinamo Bucureşti începe sezonul cu o victorie la limită, 1-0, într-un meci cu FCM Târgu-Mureş disputat pe stadionul Astra din Ploieşti din cauza suspendării terenului din Ştefan cel Mare.

Singurul gol al întâlnirii a fost reuşit de Marius Niculae în minutul 12, cu o lovitură de cap pe care fostul stelist Ghionea nu a reuşit să o degajeze.

Dinamoviştii au făcut o repetiţie utilă pentru meciul din preliminariile Europa League cu croaţii de la Varadzin, iar echipa lui Ioan Ovidiu Sabău a căpătat un prim indiciu despre felul în care va arăta sezonul 2011-2012.

Rapid umileşte Vasluiul, 3-0, în meciul de deschidere al Ligii I

Răzvan Lucescu a revenit cu succes pe banca tehnică a Rapidului, profitând de prestaţia extrem de ştearsă a Vasluiului pentru a învinge cu 3-0 într-un joc disputat, fără spectatori, pe terenul din Regie.

Jucătorul împrumutat de la Schalke, Deac, a finalizat pe jos, de la 12 metri, o minge primită de la Cassio.

Jucătorii lui Hizo şi Porumboiu au încercat să reacţioneze şi au reuşit chiar să înscrie la scurt timp, dar golul lui Wesley a fost anulat pe motiv de offside. Dar vasluienii nu au avut ritmul necesar pentru a surprinde flancurile viteziste ale Rapidului, iar giuleştenii au rezistat. Mai mult, rapidiştii au obţinut o nouă lovitură liberă din preajma careului – reţeta perfectă pentru pasatorul Apostol – şi profită de somnolenţa defensivei moldovene pentru a dubla avantajul, prin Surdu (34). Ultimul gol a pornit de la o pasă a lui Cânu la un adversar, iar Herea înscrie pentru 3-0 (88). Hizo are motive serioase să fie îngrijorat de prestaţia defensivei sale înaintea dublei din preliminariile Ligii Campionilor cu olandezii de la FC Twente. 

Etapa I

Vineri, 22 iulie

 
FC Rapid – FC Vaslui, scor 3-0
Au marcat: Ciprian Deac ‘8, Romeo Surdu ’33 şi Ovidiu Herea ’87

 
Dinamo Bucureşti – FCM Târgu Mureş, scor 1-0
A marcat: Marius Niculae ’12

 
CS Mioveni – Universitatea Cluj, scor 0-1
A marcat: Machado ’40

 

Sâmbătă, 23 iulie

 
Voinţa Sibiu – Steaua Bucureşti 1-1
Au marcat : Neguţ ’88 (Voinţa Sibiu) şi Tatu ’36 (Steaua).

Duminică, 24 iulie

Ceahlăul Piatra Neamţ – Pandurii Târgu Jiu 1-1

Au marcat: Gafiţa ’25 / Stromajer ’49

CFR Cluj – Astra Ploieşti 2-0

Au marcat: Sougou ’16, Nuno Diogo ’69

 

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă