17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialRomania Libera, medalie de bronz la Cupa Firmelor Smart-Devin

Romania Libera, medalie de bronz la Cupa Firmelor Smart-Devin

Echipa de fotbal a cotidianului Romania Libera a obtinut in premiera medial de bronz la competitia destinata firmelor organizata de Clubul Sportiv Smart Olympic.

Debutul la turneul final, desfăşurat în statiunea Albena, din Bulgaria, nu a fost unul favorabil, colegii noştri fiind învinşi de Romcarton cu 1-0. Păcatele au fost insă spălate cu o victorie la scor, 7-0,  în faţa celor de la Linea Directa. Pentru a ajunge în sferturile de finală, RL avea nevoie de un alt success in ultimul joc din Grupa A, cu Genpact. Acest lucru s-a intamplat datorită evoluţiei excelente din punct de vedere tactic a colegilor noştri, partida încheindu-se cu scorul de 1-0 pentru RL.
Prin victoria din meciul trei Romania Libera şi-a indeplinit obiectivul: calificarea in sferturile de finala, acolo unde au intalnit castigatoarea Grupei F, Vibro Construct, din Buzău, echipa condusa din teren de fostul jucator al Stelei, Rapidului si Otelului Galati, Ion Viorel.

Echipa cotidianului nostru si-a luat in serios rolul de out-sider aşteptandu-şi adversarii în propria jumatate, incercand sa dea lovitura pe contraatac. Primul şoc a venit la jumatatea primei reprize, când Robert Cristea a înscris cu un şut puternic la coltul lung. Cei de la Vibro Construct au fost destul de surprinsi de lovitura primita, iar RL a profitat din plin, Viorel Nita majorand diferanta dupa doar cateva minute. Dupa pauza jocul a curs intr-o singura directie, spre poarta portarului nostrum Cristi „Romeo” Albu, insa aparatorii nostri Adi Duta, Claudiu Tudose, Florin Burcea, Robert Cristea in frunte cu capitanul Ovidiu Lautaru au rezistat eroic. Chiar dacă acestia au fost uneori depasiti, atacantii adversi se loveau de ultima reduta: Cristi Albu. Vibro Construct a reusit sa reduca din diferenta in urma unei ezitari din partea brigazii de arbitraj, ceea ce a dus la o crestere a tensiunii in randul celor doua echipe. Desi intreaga asistenta se astepta ca acesta sa fie momentul revenirii buzoienilor nu a fost asa. In urma unei recuperari la mijlocul terenului a lui Bogdan Ormuz, Adi Duta a plecat in tromba catre poarta adversa si dupa ce s-a descotorosit de doi oponenti i-a pasat lui Viorel Nita care marcat pentru 3-1. Vibro Construct s-a napustit din nou in atac, insa cu toate ca au avut sase lovituri de pedeapsa de la 10 metri nu au mai putut sa-l invinga decat o singura data pe „Romeo”.

Victoria din sferturi a lasat insa urme adanci, pentru ca lotul RL a fost decimat din cauza problemelor medicale. In semifinala cu Fortuna93, Cristi Horeth a intrat abia in repriza secunda pentru cateva minute, iar Claudiu Tudose nu a putut bifa nici macar un minut din cauza unei contuzii la picior. Asa cum era de asteptat Fortuna a invins cu 5-3 obtinand biletele pentru marea finala.

Romania Libera a incheiat turneul final impotriva formatiei Romcarton, pe care a intalnit-o si in primul meci al competitiei din Bulgaria. De aceasta data miza a fost medalia de bronz, ceea ce a dus la un joc spectaculos incheiat in urma loviturilor de departajare. La finalul celor 40 de minute ale timpului regulamentar tabela de marcaj a indicat scorul 6-6, RL castigand loteria penalty-urilor cu 2-1, dupa ce Cristi Albu a parat doua suturi ale adversarilor.

 

Cele mai citite

Festivalul Internațional de Film BIFF – ediția aniversară 20

Cea de a XX-a ediție, aniversară, a Bucharest Internațional Film Festival, singura competiție cinematografică internațională de film de lungmetraj organizată în București, intră în...

Consultări pentru Start-Up Nation 2024: TVA eligibil, obligații de creare locuri de muncă și întârzieri în plățile din 2022

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a organizat recent două sesiuni de consultare pentru stabilirea procedurii de implementare a programului Start-Up Nation 2024. La discuții...

Dinamo caută întăriri! Pitu și Dobre sunt pe lista lui Kopic

După un început promițător de sezon, Dinamo București negociază aducerea a doi mijlocași importanți, Alexi Pitu și Alexandru Dobre, pentru a întări echipa în...
Ultima oră
Pe aceeași temă