16.4 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialPrimarul "Pinalti", audiat la DNA

Primarul “Pinalti”, audiat la DNA

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan a fost audiat ieri de procurorii DNA într-un dosar în care anchetatorii verifică o afacere a celui poreclit „Pinalti”, al cărei beneficiar a fost chiar fiica sa, Georgiana Ştefan. Dosarul a mai fost o dată în atenţia procurorilor anticorupţie, fiind soluţionat în 2007, prin neînceperea urmăririi penale, de procurorul Emanuel Humulescu de la Structura Teritorială Bacău a DNA. Anumite informaţii primite de procurorii din structura centrală a DNA au dus la redeschiderea dosarului, au declarat pentru RL surse judiciare.

Cum s-a făcut afacerea

România Liberă dezvăluia încă din 2007 în ce condiţii s-a produs debutul în afaceri a fiicei lui Gheorghe Ştefan. Astfel, Georgiana Ştefan a cumpărat, în iulie 2005, un teren de la “Transmoldavia” SA, fosta întreprindere de transport public a oraşului, privatizată între

timp. Pentru 4.576 de metri pătraţi, situaţi într-o zonă imo-biliară foarte bună, a plătit 424.020 RON. După şapte luni, fata lui Pinalti a vândut terenul societăţii Plus Discount Romania, cunoscut dezvoltator de hipermarketuri. Preţul tranzacţiei a fost de peste 3,1 milioane lei, ceea ce înseamnă că profitul obţinut de fiica primarului Ştefan a fost de 2.700.000 lei (aproxima-tiv 800.000 euro). Problema în această tranzacţie o reprezenta faptul că terenul era revendi-cat de foştii proprietari, iar primăria, condusă de Gheorghe Ştefan, a refuzat să îi soluţio-neze cererea, pasând responsabilitatea la alte instituţii.

În dosarul instrumentat din nou de procurorii DNA, Gheorghe Ştefan trebuie să le explice procurorilor contextul unei afaceri imobiliare controversate în care e implicată şi fiica sa.

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă