17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialMuşamalizare în cazul motocicliştilor bătuţi

Muşamalizare în cazul motocicliştilor bătuţi

Dosarul în care erau cercetaţi 11 oameni ai legii a fost transferat de la Parchetul Tribunalului Brăila la cel al Curţii de Apel Galaţi, unde doi ofiţeri de poliţie au primit NUP, iar acum dosarul se întoarce la Brăila, cu „lotul” redus.

În dosar sunt cercetate incidentele de pe 18 septembrie, când patru motociclişti, Grigore Turcu, Cezar Mihalache, Dănuţ Toma şi Florin Tănase, au fost bătuţi cu bestialitate, în sediul Poliţiei Municipiului Brăila, de şeful Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei, colonelul Vasile Silion, de unul dintre fiii acestuia, care este angajat al poliţiei, şi de alţi nouă poliţişti: doi ofiţeri şi şapte agenţi. În dosar sunt conexate trei cauze, prima la plângerea penală depusă de motocicliştii bătuţi, a doua la autosesizarea conducerii Inspectoratului de Poliţie Brăila „ca urmare a articolelor publicate în presă”, nu a înregistrărilor edificatoare ale camerelor de supraveghere din sediul poliţiei, iar cea de a treia în urma plângerii depuse de colonelul Silion, care susţine că el ar fi fost cel agresat. Incidentul a fost generat de nervozitatea şefului Jandarmeriei Brăila, care, la un semafor, le-a cerut motocicliştilor să se dea deoparte din faţa Opelului său. Cei patru au spus că nu aveau unde să se refugieze, s-a ajuns la replici, colonelul a folosit un spray lacrimogen, unul dintre tineri a ripostat şi în urma apelului colonelului, motocicliştii au fost „capturaţi” de nouă agenţi de poliţie, care au descins cu trei Loganuri şi o dubă. Potrivit declaraţiilor tinerilor, au fost duşi la poliţie, unde au fost culcaţi cu faţa în jos şi mâinile la spate şi loviţi cu pumnii şi picioarele de oameni legii, spunându-li-se că sunt „pletoşi” şi „bărboşi”.

Sunt suspiciuni serioase în legătură cu faptul că se încearcă muşamalizarea cazului şi scoaterea „basma curată” a celor 11 oameni ai legii, pentru că dosarele sunt plimbate de la un Parchet la altul şi după prima „suveică” au şi fost scăpaţi de acuzaţii cei doi ofiţeri de poliţie.

„Suveică” între Parchetele din Brăila şi Galaţi

Anchetarea dosarului a fost începută de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, dar a fost pasată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, conform procedurii în cazul ofiţerilor. Iulian Ştefan şi Ciprian Petre erau cercetaţi pentru lipsire de libertate, purtare abuzivă şi fals intelectual, dar procurorii de la Curtea de Apel au dat NUP, stabilind că nu au participat la comiterea infracţiunilor. Dosarul le-a fost transferat procurorilor la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, care vor ancheta participarea sau neparticiparea celor şapte agenţi, a colonelului Silion şi a fiului acestuia.

Potrivit declaraţiilor tinerilor, au fost duşi la poliţie, unde au fost culcaţi cu faţa în jos şi mâinile la spate şi loviţi cu pumnii şi picioarele de oamenii legii, spunându-li-se că sunt „pletoşi” şi „bărboşi”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă