24.8 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăSpecialGoogle intra pe piaţa energiei eoliene

Google intra pe piaţa energiei eoliene

Google va investi într-o infrastructură de captare şi transmisie a energiei eoliene de-a lungul coastei Atlanticului. Proiectul, în valoare de cinci miliarde de dolari, ar putea transforma harta electrică a regiunii, potrivit The New York Times.

Google şi Good Energies, o firmă specializată în energie regenerabilă, au contribuit cu câte 37,5% din valoarea proiectului. Investiţia iniţială se ridică la 200 de milioane de dolari, potrivit preşedintelui Trans-Elect, Robert L. Mitchell, compania de transmisiuni care a propus fuziunea. Construcţia este programată pentru anul 2013 şi va fi finalizată, cel mai devreme, în 2021.

“Este cel mai interesant proiect pe care l-am văzut vreodată”, a spus Jon Wellinghoff, director al Comisiei federale de control a energiei, care supervizează trasmisia interstatală de electricitate.

Coloana de susţinere a sistemului, cu o lungime de 560 de kilometri şi o capacitate de 6000 de megawatti, echivalentul producţiei a cinci reactoare nucleare, va funcţiona în tranşee pe fundul mării, la 15-20 de mile marine de ţărm, din New Jersey, în nord, până în Norfolk. Deşi există deja cabluri electrice subacvatice de-a lungul coastei, nu s-a colectat niciodată energia produsă de generatoarele de pe traseu.

“Proiectul este o şansă de a intra în această industrie şi de a oferi statelor din regiunea de mijloc a Atlanticului o cale de a-şi îndeplini obiectivele de energie regenerabilă”, a spus Richard L. Needham, directorul departamentului de ecologie de la Google.

Vestea implicării Google în proiectul energiei eoliene vine la câteva zile după ce reprezentanţii companiei au recunoscut că au dezvoltat un proiect al unor maşini ce se pot conduce singure, folosind programe de inteligenţă artificială, dovedind încă o dată că ambiţiile Google se întind mult peste afacerea motorului de căutare online.

Elena David
Elena Davidhttp://elena-david
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Cutremur în această dimineață în România. Unde s-a resimțit și ce magnitudine a avut

Un cutremur cu magnitudinea 3,4 s-a produs vineri dimineaţa, la ora 5:47, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional...

Se redeschide circulația pe Transalpina. Anunțul directorului general al CNAIR

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunțat că circulația rutieră pe Transalpina se va redeschide începând...

Tandemul militar Covaliu-Boroi a „tocat” și „îngropat”, în 7 ani, peste 145.000.000 de euro de la COSR

De aproape opt ani de zile, Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) este feuda tandemului militar-comisar șef de poliție Mihai Covaliu-președinte și colonelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă