21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMădălin Voicu: Şi eu m-am săturat de ţiganii care fură, dar Ilie...

Mădălin Voicu: Şi eu m-am săturat de ţiganii care fură, dar Ilie are o atitudine xenofobă

“Şi eu m-am săturat de ţigani, dar atitudinea lui Ilie este xenofobă”, spune Mădălin Voicu, în replică la declaraţiile acide ale fostului tenisman.

 

“Îi dau dreptate lui Ilie! Sunt pus în aceeaşi situaţie, mă lovesc zilnic de tot felul de hoarde care mă agasează la orice pas. E o realitate dură! M-am săturat să merg în Europa şi să găsesc tot felul de anunţuri sau afişe cu mesaje scrise în română, de genul ‘Nu furaţi!’ sau ‘Atenţie la ţigani!’. Nu e corect şi are de suferit o ţară întreagă”, spune Mădălin Voicu, într-un interviu acordat ProSport.

Nicolas Sarkozy gestionează corect problema romilor, aprecia Năstase, în interviul amintit. De cealaltă parte, însă, Voicu susţine că, “dacă ţiganii au comis infracţiuni în străinătate, să fie judecaţi acolo, nu trimişi la mine în ţară”.

În ceea ce priveşte “soluţia” fostului tenisman, de a deporta romii în Harghita şi de a schimba, astfel, componenţa etnică a zonei, Voicu apreciază că atitudinea acestuia poate fi catalogată drept xenofobă.

“Tocmai de aceea nu sunt de acord cu regulile lui Sarkozy. Sunt atitudini rasiste. Justiţia din ţara respectivă trebuie să-şi facă datoria. Ilie a ridicat o problemă foarte importantă, iar eu îl susţin din toate punctele de vedere”, a încheiat Voicu.

Cele mai citite

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă