10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialPrima reacție a Angelei Merkel, după ce partidul său s-a plasat pe...

Prima reacție a Angelei Merkel, după ce partidul său s-a plasat pe primul loc după alegerile parlamentare

Partidul cancelarului Angela Merkel a câștigat, duminică, alegerile parlamentare, șefa Executivului german asigurându-și, astfel, al patrulea mandat și ultimul, așa cum a declarat chiar ea. Merkel consideră că se află în fața unei provocări extraordinare. 





După anunţarea exit-poll-urilor, care arată că obţine al patrulea mandat de cancelar al Germaniei, Angela Merkel a spus că spera la un rezultat mai bun. Ea a apreciat că vor trebui ascultate şi părerile susţinătorilor partidului de extremă dreapta AfD.

"Mă bucur pentru victorie, dar speram la un rezultat mai bun. Suntem în faţa unei mari provocări, a intrat AfD în Bundestag. Guvernul care va fi format va trebuie să se teamă de noi. Vrem să ne luăm ţara înapoi", a spus Merkel, conform Le Figaro.

Cancelarul Angela Merkel şi-a asigurat un al patrulea mandat, după alegerile de duminică, în urma cărora un partid de extremă dreapta a intrat în Parlament pentru prima oară după o jumătate de secol, scrie Reuters.

Rezultatele primului exit poll publicat arată: CDU-CSU, partidul susținător al Angelei Merkel – 35%, SPD – 21%, iar AfD a obținut doar 14% din voturile germanilor. Potrivit primelor rezultate, extrema dreaptă reprezentată de AfD va intra în Parlament. Ar fi prima dată după Al Doilea Război Mondial când o formaţiune de extremă-dreapta este reprezentată în Parlamentul federal din Germania.​ Liberalii FDP au 10,5 la sută, verzii au obţinut 9,5 la sută, iar Die Linke 9 la sută, conform sondajului comandat de televiziunea ARD.

Conform unui alt exit poll, citat de ZDF, CDU/CSU are 33,5 la sută, cu 12 puncte mai mult ca social-democraţii, iar AfD are 13 la sută.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă