14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialAstronauţilor le cad unghiile în spaţiu

Astronauţilor le cad unghiile în spaţiu

Costumele spaţiale se dovedesc a fi o adevărată problemă pentru NASA. Astronauţii cu mâini mari riscă să le pice unghiile după ce lucrează sau se antrenează în costume spaţiale, potrivit unui nou studiu citat de Realitatea.net.

De fapt, traumele la nivelul unghiilor şi ale mânii sunt cea mai mare problemă a misiunilor în spaţiu, a declarat coautorul studiului Dava Newman, un profesor de aeronautică şi astronautică de la MIT (Massachusetts Institute of Technology).

„Mănuşa, în general, este una dintre cele mai mari provocări ale inginerilor”, a mai spus Newman. „Mâna are cel mai mare grad de libertate din întregul corp uman”.

Problema este că mănuşile, la fel ca tot costumul, trebuie să simuleze presiunea de pe Pământ în vidul din spaţiu. Construcţia rigidă a mănuşilor le fac foarte greu de controlat, mai ales în timpul misiunilor.

Un studiu anterior a arătat că 47% dintre rănile astronauţilor între 2002 şi 2004 au fost înregistrate la nivelul mâinilor. Jumătate dintre aceste traumatisme au fost la vârful degetelor şi la unghii.

În câteva cazuri grave, presiunea din interiorul costumului, în timpul unor misiuni în spaţiu, a dus la detaşarea completă a unghiilor. Până acum, singura metodă de protejare a unghiilor este folosirea unor pansamente suplimentare.

Cele mai citite

Dintre atâția ciocoflenderi politruci îngrijorați de soarta lui Piersic, în campanie, care va rămâne Buză umflată?

Ilustrație: Marian Avramescu Starea de sănătate a actorului Florin Piersic a devenit subiect arzător pentru ciocoflenderii aflați la putere, în aceste timpuri de campanie...

Armata Română deschide o nouă campanie de recrutare

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a început o nouă campanie de recrutare pentru soldați și gradați profesioniști. Aceasta este a doua campanie de acest tip din...

Impactul Plafonării Prețurilor asupra Ratei Inflației: Analiza Politicilor PSD

Introducere la Contextul Economic Actual Banca Națională a României (BNR) a publicat recent un raport care arată că măsurile de plafonare a prețurilor inițiate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă