19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialAstronauţilor le cad unghiile în spaţiu

Astronauţilor le cad unghiile în spaţiu

Costumele spaţiale se dovedesc a fi o adevărată problemă pentru NASA. Astronauţii cu mâini mari riscă să le pice unghiile după ce lucrează sau se antrenează în costume spaţiale, potrivit unui nou studiu citat de Realitatea.net.

De fapt, traumele la nivelul unghiilor şi ale mânii sunt cea mai mare problemă a misiunilor în spaţiu, a declarat coautorul studiului Dava Newman, un profesor de aeronautică şi astronautică de la MIT (Massachusetts Institute of Technology).

„Mănuşa, în general, este una dintre cele mai mari provocări ale inginerilor”, a mai spus Newman. „Mâna are cel mai mare grad de libertate din întregul corp uman”.

Problema este că mănuşile, la fel ca tot costumul, trebuie să simuleze presiunea de pe Pământ în vidul din spaţiu. Construcţia rigidă a mănuşilor le fac foarte greu de controlat, mai ales în timpul misiunilor.

Un studiu anterior a arătat că 47% dintre rănile astronauţilor între 2002 şi 2004 au fost înregistrate la nivelul mâinilor. Jumătate dintre aceste traumatisme au fost la vârful degetelor şi la unghii.

În câteva cazuri grave, presiunea din interiorul costumului, în timpul unor misiuni în spaţiu, a dus la detaşarea completă a unghiilor. Până acum, singura metodă de protejare a unghiilor este folosirea unor pansamente suplimentare.

Cele mai citite
00:01:33

Creștere alarmantă a persecuțiilor în Venezuela în contextul Alegerilor Prezidențiale, avertizează ONG-uri și Experți ONU

Un grup pentru drepturile omului și experți ai ONU au denunțat marți o "creștere alarmantă a disparițiilor forțate" în Venezuela înaintea votului prezidențial din...

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă