13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMaradona vrea să fie serbat la Napoli

Maradona vrea să fie serbat la Napoli

Diego Maradona intenţionează să-şi sărbătorească împlinirea vârstei de 50 de ani prin organizarea unui meci amical în 30 octombrie, la Napoli.

„Napoletani, vă invit la aniversarea mea! Am avut totul în viaţă: o familie pe care o ador, o carieră strălucitoare şi acum nu mai am nevoie de nimic, nici de bani. Singura mea dorinţă este să revin la Napoli, pentru a îmbrăţişa oraşul şi oamenii care nu m-au uitat niciodată”, a declarat Maradona în Gazzetta dello Sport. Deocamdată clubul Napoli nu s-a pronunţat oficial pe această temă, dar preşedintele Aurelio de Laurentiis a afirmat, în iunie, că îl „aşteaptă pe Diego”.

O partidă amicală ar urma să fie organizată, cu participarea foştilor membri ai trioului de foc (Ma-Gi-Ca) din marea echipă Napoli, campioană a Italiei în 1987 şi 1990: Maradona, Bruno Giordano şi brazilianul Careca.

Rămâne însă de văzut dacă Maradona, care a marcat 115 goluri în 259 de meciuri pentru Napoli, unde a jucat între 1984 şi 1991, îşi va putea organiza aniversarea în oraşul său preferat pentru că are o dispută cu fiscul italian. El a fost condamnat în 2005 de Curtea de Casaţie la plata sumei de 37 de milioane de euro, dintre care 23,5 milioane penalizări de întârziere, pentru că nu şi-a plătit impozitul pe venit. Poliţia a confiscat în septembrie 2009 cerceii fostului fotbalist în timp ce se afla în Italia pentru un tratament la o clinică. Unul dintre cercei a fost vândut la o licitaţie în ianuarie, pentru 25.000 de euro. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă