17.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialIulie, cea mai caldă lună înregistrată vreodată în Finlanda

Iulie, cea mai caldă lună înregistrată vreodată în Finlanda

Luna iulie a fost cea mai călduroasă înregistrată vreodată în Finlanda, atât ca medie cât şi ca temperatură maximă, din cauza unui val de căldură venit din Rusia, potrivit datelor Institutului meteorologic finlandez, publicate marţi, informează Mediafax.

Un nou record naţional de 37,2 grade a fost înregistrat la Joensuu, în sud-estul Finlandei, la graniţa cu Rusia, doborând recordul precedent de 35,9 grade în vara lui 1914.

“Normal, vorbim de un val de căldură când temperatura maximă depăşeşte 25 de grade Celsius”, explică pentru AFP Pirkko Karlsson, o asistentă-meteorolog la acest institut.

Cu 23,0 de grade Celsius, cea mai mare temperatură medie a fost înregistrată în oraşul Puumala, tot în sud-estul ţării. Temperaturile sunt înregistrate în Finlanda din 1829.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Pasivitatea Ministerului Turismului a condus compania statului LIDO SA în faliment. Blat în favoarea afacerii fostului ministru Bogdan Drăgoi?

Numiri cu întârziere ale administratorilor speciali, schimbări suspecte ale acestora și lipsa unei apărări firești în instanțe sunt doar o parte dintre deciziile luate...

8 mituri despre rinita alergică și realitatea din spatele lor

Rinita alergică este o afecțiune comună, cunoscută și sub denumirea de febra fânului și  care afectează milioane de persoane în întreaga lume. Mulți oameni...

A venit verdictul din partea UEFA! Ce se întâmplă cu participarea Corvinului Hunedoara în cupele europene

Corvinul Hunedoara, câştigătoarea surpriză din acest sezon al Cupei României, va juca în cupele europene, după ce UEFA i-a acordat astăzi licența de participare. „UEFA...
Ultima oră
Pe aceeași temă