14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportMeciurile din Liga 1 s-ar putea disputa în Antalya

Meciurile din Liga 1 s-ar putea disputa în Antalya

Ideea ca restul meciurilor rămase din sezonul 2019-2020 al Ligii 1 să se dispute pe pământ turcesc, în Antalya, a aparținut reprezentantului FRF, Gabriel Bodescu.

Urmează ca această propunere să fie analizată din punct de vedere juridic, deoarece este nevoie atât de acceptul FIFA, cât şi de cel al UEFA. Pe această temă, Liga Profesionistă a solicitat FRF deschiderea unui dialog cu cele două foruri fotbalistice pentru a vedea dacă acest lucru este legal posibil.

Reprezentanții LPF au menționat că prima opțiune este aceea de a încerca să încheie sezonul în România, varianta Antalya rămânând un plan de avarie. Dacă totuși va fi pus în aplicare, echipele ar trebui să plece în Turcia peste două sau peste trei săptămâni, cu zboruri charter, iar acolo ar urma să reia pregătirea, apoi ar reîncepe meciurile. În toată această perioadă, fotbaliștii ar urma să fie izolați în hoteluri, în camere single, pentru a limita riscurile.

Partidele ar începe în iunie și ar dura până spre sfârșitul lui iulie, iar costul total ar putea ajunge la peste 2 milioane de euro.

În acest moment, din playoff mai sunt de disputat opt etape, iar din playout, douăsprezece.

Chiar dacă Turcia este foarte afectată de pandemia provocată de virusul Covid-19, până acum, în zona în care ar urma să aiba loc meciurile au fost raportate puțin peste 100 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Un alt amănunt important este acela că jucătorii ar urma să fie testați periodic pentru a elimina orice risc.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cutremur în Serbia, la granița cu România

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs în această dimineaţă, la ora locală 8:42, în Serbia, la graniţa cu România, potrivit informaţiilor publicate de...

Mesajul lui Putin către români

Părintele Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele om...
Ultima oră
Pe aceeași temă