21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportMeciurile din Liga 1 s-ar putea disputa în Antalya

Meciurile din Liga 1 s-ar putea disputa în Antalya

Ideea ca restul meciurilor rămase din sezonul 2019-2020 al Ligii 1 să se dispute pe pământ turcesc, în Antalya, a aparținut reprezentantului FRF, Gabriel Bodescu.

Urmează ca această propunere să fie analizată din punct de vedere juridic, deoarece este nevoie atât de acceptul FIFA, cât şi de cel al UEFA. Pe această temă, Liga Profesionistă a solicitat FRF deschiderea unui dialog cu cele două foruri fotbalistice pentru a vedea dacă acest lucru este legal posibil.

Reprezentanții LPF au menționat că prima opțiune este aceea de a încerca să încheie sezonul în România, varianta Antalya rămânând un plan de avarie. Dacă totuși va fi pus în aplicare, echipele ar trebui să plece în Turcia peste două sau peste trei săptămâni, cu zboruri charter, iar acolo ar urma să reia pregătirea, apoi ar reîncepe meciurile. În toată această perioadă, fotbaliștii ar urma să fie izolați în hoteluri, în camere single, pentru a limita riscurile.

Partidele ar începe în iunie și ar dura până spre sfârșitul lui iulie, iar costul total ar putea ajunge la peste 2 milioane de euro.

În acest moment, din playoff mai sunt de disputat opt etape, iar din playout, douăsprezece.

Chiar dacă Turcia este foarte afectată de pandemia provocată de virusul Covid-19, până acum, în zona în care ar urma să aiba loc meciurile au fost raportate puțin peste 100 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Un alt amănunt important este acela că jucătorii ar urma să fie testați periodic pentru a elimina orice risc.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă