15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRusia pune conditii ca sa renunte la arma nucleara

Rusia pune conditii ca sa renunte la arma nucleara

Premierul rus, Vladimir Putin, a declarat, miercuri, ca Rusia ar putea renunta fara probleme la armamentul nuclear, cu conditia ca aceia care l-au inventat, adica Statele Unite, sa faca acelasi lucru. "Desigur! La ce ne foloseste arma atomica?", a raspuns Vladimir Putin, fiind intrebat de un ziarist, in timpul unei intalniri cu ministrul german al Afacerilor Externe, Frank-Walter Steinmeier, daca si-ar putea imagina Rusia fara arsenal nuclear.

"De parca noi am inventat si folosit (arma nucleara)! Daca cei care au inventat-o si folosit-o sunt dispusi astazi sa renunte la ea (…) bineinteles ca vom saluta o astfel de evolutie si o vom sustine", a continuat premierul Rusiei, citat de AFP.

Moscova si Washingtonul poarta negocieri pentru un nou pact care sa inlocuiasca acordul START 1 privind reducerea arsenalelor militare nucleare ale celor doua state, care expira la sfarsitul anului.

Pe de alta parte insa, Rusia intentioneaza sa-si perfectioneze sistemele de rachete pentru ca acestea sa poata depasi orice tip de aparare antiaeriana, a declarat, miercuri, la Moscova, comandantul trupelor rusesti de rachete strategice (RVSN), generalul Nikolai Solovtov, citat de RIA Novosti.

"Pana in 2016, sistemele de rachete si sistemele de gestionare a trupelor vor fi perfectionate, li se va spori capacitatea de a invinge apararea antiracheta consolidata, iar rezistenta fortelor de atac va fi prelungita", a anuntat generalul intr-o conferinta de presa.

In acelasi timp, el a subliniat ca toate sistemele de lansare a rachetelor aflate in prezent in stare de functionare in Rusia sunt capabile sa invinga sistemele de aparare antiracheta existente sau in curs de constructie.

Cele mai citite

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...
Ultima oră
Pe aceeași temă