19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialRusia pune conditii ca sa renunte la arma nucleara

Rusia pune conditii ca sa renunte la arma nucleara

Premierul rus, Vladimir Putin, a declarat, miercuri, ca Rusia ar putea renunta fara probleme la armamentul nuclear, cu conditia ca aceia care l-au inventat, adica Statele Unite, sa faca acelasi lucru. "Desigur! La ce ne foloseste arma atomica?", a raspuns Vladimir Putin, fiind intrebat de un ziarist, in timpul unei intalniri cu ministrul german al Afacerilor Externe, Frank-Walter Steinmeier, daca si-ar putea imagina Rusia fara arsenal nuclear.

"De parca noi am inventat si folosit (arma nucleara)! Daca cei care au inventat-o si folosit-o sunt dispusi astazi sa renunte la ea (…) bineinteles ca vom saluta o astfel de evolutie si o vom sustine", a continuat premierul Rusiei, citat de AFP.

Moscova si Washingtonul poarta negocieri pentru un nou pact care sa inlocuiasca acordul START 1 privind reducerea arsenalelor militare nucleare ale celor doua state, care expira la sfarsitul anului.

Pe de alta parte insa, Rusia intentioneaza sa-si perfectioneze sistemele de rachete pentru ca acestea sa poata depasi orice tip de aparare antiaeriana, a declarat, miercuri, la Moscova, comandantul trupelor rusesti de rachete strategice (RVSN), generalul Nikolai Solovtov, citat de RIA Novosti.

"Pana in 2016, sistemele de rachete si sistemele de gestionare a trupelor vor fi perfectionate, li se va spori capacitatea de a invinge apararea antiracheta consolidata, iar rezistenta fortelor de atac va fi prelungita", a anuntat generalul intr-o conferinta de presa.

In acelasi timp, el a subliniat ca toate sistemele de lansare a rachetelor aflate in prezent in stare de functionare in Rusia sunt capabile sa invinga sistemele de aparare antiracheta existente sau in curs de constructie.

Cele mai citite

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă: Ziua Victoriei este 8 mai, ca în NATO, nu 9 mai, ca în Rusia

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj dedicat Zilei Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial, mesaj în care subliniază...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...
Ultima oră
Pe aceeași temă