13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSocialOMS: 500 de persoane au fost expuse la substanţe chimice toxice în...

OMS: 500 de persoane au fost expuse la substanţe chimice toxice în Douma

În acelaşi timp, OMS a ‘cerut’ acces ‘imediat’ la victimele presupusului atac chimic, exprimându-şi indignarea faţă de bombardamentele care au provocat simptome similare celor cauzate de substanţe chimice.

‘Toţi trebuie să fim indignaţi de aceste informaţii şi imagini oribile venite din Douma’, unde s-a produs atacul, a declarat Peter Salama, responsabil de răspunsurile de urgenţă în cadrul acestei agenţii ONU.

‘OMS cere acces imediat şi fără restricţii în zonă pentru a îngriji persoanele afectate, pentru a evalua impactul asupra sănătăţii şi pentru a furniza un răspuns cuprinzător despre sănătatea publică’, subliniază acesta într-un comunicat.

Citând informaţii publicate de organizaţii medicale locale din Douma, OMS a indicat că ‘în jur de 500 de pacienţi au prezentat semne şi simptome asemănătoare cu expunerea la substanţe chimice toxice’.

‘Au existat semne de iritaţie severă a mucoasei, probleme respiratorii şi tulburări ale sistemului nervos la persoanele expuse’, potrivit comunicatului.

SUA, Marea Britanie şi Franţa acuză regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad că este responsabil de acest atac, făcând să planeze ameninţarea unei riposte militare împotriva Siriei.

OMS a livrat clinicilor medicamente care pot trata anumite tipuri de agenţi chimici, prin intermediul convoaielor umanitare în Siria în decursul ultimilor ani.

Cele mai citite

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Bogdan Lobonț, înaintea partidei cu CFR Cluj: “Avem din nou posibilitatea să arătăm ceea ce putem în momentul de faţă”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Bogdan Lobonț, a împărtășit gândurile sale înaintea meciului cu...

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos, spune că Dumnezeu l-a îndrumat să se facă actor

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos în filum "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson și în care joacă și Maia...
Ultima oră
Pe aceeași temă