Este ușoară, dar delicioasă, plină de senzații gustative.
Important! Clătim foarte bine creveții și îi uscăm cu un prosop de hârtie; le îndepărtăm capul printr-o răsucire ușoară, membrele, coada și la final „vena“ – tăiem cu un cuțit ascuțit de-a lungul spatelui (pe partea curbată), dar nu prea adânc (ea se află destul de aproape de partea superioară). Apoi îi clătim foarte bine cu apă rece.
Ingrediente:
16 creveți
100 g mix de
salată
50 ml ulei
20 g unt
1 ardei iute
mic sau 1/2 ardei iute mare
3 căței de usturoi, pisați
1 lingură suc de lămâie
100 ml vin young.Liliac Light Rosé
sare
piper proaspăt măcinat
Preparare:
Turnăm uleiul în tigaie, îl încingem, apoi prăjim creveții în jur de 1-2 min. pe fiecare parte. Îi scoatem din tigaie, adăugăm ardeiul iute, tocat mărunt, și usturoiul pisat. Adăugăm untul în momentul în care usturoiul începe să sfârâie. Când se topește untul, turnăm vinul și lăsăm sosul cam 1 min. să fiarbă la foc mic. Aducem creveții înapoi în tigaie, îi lăsăm să prindă aroma sosului, adăugăm lingura de suc de lămâie, sare și piper și îi mai lăsăm încă 1 min. Acum putem opri focul. Punem creveții peste mixul de salată, turnăm sosul și amestecăm.
Cristina Toth,
www.divainbucatarie.ro