12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialTraian Basescu, gazduit vineri de TVR

Traian Basescu, gazduit vineri de TVR

TVR a anuntat ca va acorda vineri, 23 noiembrie, spatiu de emisie presedintelui Traian Basescu, cu doua zile inainte de votul pentru referendum si alegerile europarlamentare, informeaza luni Biroul de Presa al TVR.

"Televiziunea Romana va aloca vineri, 23 noiembrie, un spatiu adecvat mesajului prezidential, urmare a solicitarii adresate postului public de catre Administratia Prezidentiala si tinand cont de punctul de vedere al Consiliului National al Audiovizualului (CNA) in legatura cu aceasta solicitare", informeaza Biroul de Presa al TVR.

TVR respinge, totodata, acuzatiile potrivit carora nu ar fi mediatizat campania pentru referendumul privind votul uninominal. "Televiziunea publica va da, astfel, curs cererii sefului statului de a 'explica importanta participarii romanilor la cele doua scrutine' si respinge, totodata, acuzatiile potrivit carora nu ar fi mediatizat in termenul legal campania pentru referendumul dedicat votului uninominal", mai arata Biroul de Presa al TVR.

TVR mai informeaza ca detaliile privind ora si spatiul de emisie alocate lui Traian Basescu vor fi stabilite cu Administratia Prezidentiala. "Precizam ca ora, spatiul de emisie, locatia, precum si alte detalii de ordin organizatoric vor fi stabilite de comun acord cu Administratia Prezidentiala", potrivit postului public de televiziune.

Presedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu, a trimis joi CNA cea de-a treia scrisoare in care intreaba daca aparitia lui Traian Basescu la postul public, in 23 noiembrie, cu doua zile inainte de alegeri, este legala. Consiliul s-a pronuntat in toate cele trei situatii in favoarea sefului statului.

Postul public TVR a fost acuzat de PD si de Administratia prezidentiala ca, in cele trei saptamani din cele patru ale campaniei pentru dublul scrutin de la 25 noiembrie, nu a organizat dezbateri pe votul uninominal, pentru care presedintele Basescu a convocat referendum.

Cele mai citite

Premierul Netanyahu și șeful CIA, William Burns, au discutat despre o „pauză” în operațiunile militare din sudul Fâșiei Gaza

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi şeful CIA, William Burns, au discutat miercuri la Ierusalim despre o posibilă 'pauză' în operaţiunile militare în sudul Fâşiei...

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...
Ultima oră
Pe aceeași temă