15.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiPericolele locale pentru Educație

Pericolele locale pentru Educație

S-a aruncat responsabilitatea pentru organizarea cursurilor din școli la administrațiile locale.

Da, este normal ca administrația locală să se implice în școli, dar să ia decizii legate de modul în care se va desfășura procesul didactic nu reprezintă un aspect benefic pentru învățământ.

Deja au apărut unele decizii aberante ale unor administrații locale.

Cel mai bun exemplu este al unei directoare  de școală din zona Moldovei, care le declara reporterilor unui post de știri că profesorii ar trebui să nu mai părăsească localitatea, de la data începeri anului școlar, pentru a evita răspândirea noului coronavirus în unitatea de învățământ, iar, dacă țin neapărat să se deplaseze, să intre în concediu fără plată.

Această directoare, care nu are ce căuta la conducerea unei unități de învățământ, cu o asemenea mentalitate, spune că profesorii au responsabilitate față de comunitate.

Aici nu mai vorbim însă de responsabilitatea dascălilor, ci de iresponsabilitatea celei care propune o astfel de măsură.

Această directoare vrea ceea ce și-au dorit și autoritățile centrale, de mai bine de 30 de ani: profesorii să fie sclavi pe plantație, să muncească mult și, de preferat, fără să fie plătiți.

În aceste condiții, să nu ne mirăm dacă această directoare va ajunge în timp ministru al Educației.

În Constanța, autoritățile locale au decis să finanțeze testări COVID-19 pentru toți profesorii.

Bun. Și ce faci cu un profesor care este depistat pozitiv? Îl trimiți în concediu fără plată, cum spunea gânditoarea din Moldova?

Se discută despre tot ferul de măsuri puerile sau se solicită amânarea începutului anului școlar, dar nu se aude nimic despre măsuri de prevenție în școli.

Acest aspect – cel mai important – este lăsat în responsabilitatea cadrelor didactice. Să se descurce! Îi privește.

Cine nu se descurcă, conform replicii șefului statului: ghinion.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Conferința „ Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989” va încheia reuniunea hipică de excepție de duminică de la Hipodromul Ploiești

A patra reuniune hipică din acest an, de la Hipodromul din Ploiești, va fi una de excepție, în program fiind cinci curse de trap....
Ultima oră
Pe aceeași temă