19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportPSD vrea europarlamentare pe 9 decembrie

PSD vrea europarlamentare pe 9 decembrie

Presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoana, apreciaza ca data optima pentru alegerile europarlamentare este 9 decembrie, informeaza Rompres.
Liderii social-democrati reuniti, marti, la Bran, intr-o sedinta informala au discutat pe marginea campaniei pentru alegerile europarlamentare, dar si pe cea a listei de candidati ai PSD.
'Credem ca, in conditiile actuale, si in conditiile in care cateva saptamani vor fi luate cu formarea unui guvern, data optima ar fi 9 decembrie. Data de 2 decembrie este dupa Ziua Nationala, si ne este greu sa organizam alegeri. Credem ca 9 decembrie este o data potrivita, pentru a ne respecta obligatiile fata de Europa – aceea de a avea alegeri europarlamentare in acest an.
PSD a discutat, in partea a doua a sedintei informale de la Bran, si despre oferta electorala.
'Indiferent daca este vorba de o alegere nationala sau locala, romanii sunt preocupati de aceleasi subiecte care ii framanta – pensii, domeniul sanatatii, cel al educatiei, nivelul de trai pentru familiile cu venituri mici', a aratat Geoana.
Potrivit liderului PSD, lista partidului pentru europarlamentare va fi una puternica, aceasta urmand a fi discutata in sedinta Comitetului Executiv National al formatiunii politice, care va avea loc pe 27 august.

Cele mai citite

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...

Germania vizează să-și reia poziția geopolitică printr-o relansare economică

Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul de Finanţe, Christian Lindner, care este şi preşedintele...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă