2.5 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024
AcasăMediu11 platforme pentru gunoiul de grajd finanțate cu banii de la Mediu....

11 platforme pentru gunoiul de grajd finanțate cu banii de la Mediu. Vezi unde sunt ele!

11 platforme noi de colectare a gunoiului de grajd și o stație de compostare vor intra pe lista Ministerului Mediului pe care se mai află alte 27 platforme în construcție dar și 117 investiții similare finalizate din 2002 și până anul acesta.

„Cele 12 localităţi beneficiare ale acestei tranşe de finanţare din partea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor sunt: Parva – judeţul Bistriţa Năsăud, Unguraş – judeţul Cluj, Colibaşi – judeţul Giurgiu, Şotânga – judeţul Dâmboviţa, Valea Mărului – judeţul Galaţi, Vetrişoaia – judeţul Vaslui, Saraiu – judeţul Constanţa, Tîrguşor – judeţul Constanţa, Dobrosloveni – judeţul Olt, Vadu Paşii – judeţul Buzău, Gogoşari – judeţul Giurgiu, pentru platforme, şi Prisăcani – judeţul Iaşi, pentru staţia de compostare.”, a anunțat Ministerul într-un comunicat de presă.

Ministerul Mediului încearcă astfel să rezolve una dintre cele mai grave probleme pe care le are România în ceea ce privește poluarea cu nitrați, substanțe periculoase pentru sănătate ce ajung în pânza freatică și, ulterior, în apa scoasă din fântâni în localitățile din mediul rural ce nu au o sursă centralizată de alimentare cu apă.

„Gospodărirea gunoiului de grajd la nivel de comună s-a dovedit cea mai eficientă soluţie pentru combaterea poluării cu nitraţi, având în vedere specificul României. Ţara noastră are peste 3 milioane de ferme mici sau gospodării de subzistenţă, care nu au posibilităţile necesare tratării corespunzătoare a bălegarului, fapt care generează o poluare difuză la nivelul comunelor.”, este mesajul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Unitățile Administrativ Teritoriale ce au intrat pe lista beneficiarilor acestor platforme au obligația de a asigura 5% din investiție, diferența de 95% fiind acoperită din fondurile de mediu. După finalizarea lucrărilor, aceste obiective vor fi transferate autorităților locale iar exploatarea lor se va face sub monitorizarea Ministerului Mediului.

Cele mai citite

Cozi uriașe la vulcanizări, chiar și noaptea. Șoferii așteaptă ore întregi pentru schimbarea cauciucurilor

Prima zăpadă și teama de amenzi i-au adus pe șoferi în număr mare la vulcanizări, unde s-au format cozi de sute de metri. La...

Bosch anunță concedieri masive: 5.500 de posturi vor fi eliminate la nivel global

Bosch, unul dintre cei mai mari furnizori pentru industria auto europeană, a dezvăluit planuri de reducere a 5.500 de locuri de muncă la nivel...

A murit Gabriel Cotabiță. Artistul avea 69 de ani

Doliu în muzică. Gabriel Cotabiţă, unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi de muzică uşoară din România, a murit, a anunţat compozitorul Ionel Tudor. Artistul...
Ultima oră
Pe aceeași temă