19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalJaponia: Vulcanul Shinmoe a erupt din nou

Japonia: Vulcanul Shinmoe a erupt din nou

Pentru moment, nu au fost raportate persoane rănite sau pagube materiale cauzate de această ”erupţie explozivă”, înregistrată la 9:09 (00:09 GMT), a vulcanului Shinmoe, cu o înălţime de 1.421 de metri, potrivit Agenţiei Meteorologice Japoneze.

Agenţia a emis o avertizare referitoare la rocile vulcanice şi fluxul piroclastic care ar putea afecta zonele din vecinătatea vulcanului, aparţinând prefecturilor Kagoshima şi Miyazaki, de pe insula Kyushu.

Nivelul de alertă a fost menţinut la 3 (5 fiind nivelul maxim), agenţia avertizând că zona aflată pe o rază de trei kilometri de crater ar putea fi expusă la roci vulcanice şi flux piroclastic, un amestec de cenuşă, gaze şi lavă.

Japonia este situată în aşa numitul Cerc de Foc al Pacificului, unde au loc frecvente seisme şi erupţii vulcanice. În Japonia se află peste 100 de vulcani activi.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,1, care a avut loc luni în zona oraşului Osaka, s-a soldat cu cinci decese şi 400 de răniţi.

Cele mai citite

Momente jenante cu un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie în timpul unei emisiuni

Rageh Omaar, în vârstă de 56 de ani, a prezentat vineri emisiunea News At Ten de la ITV News. El s-a comportat ciudat în...

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă