12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăȘtirile zileiLegea pentru TVA de 9% la apă și canalizare, promulgată de Iohannis

Legea pentru TVA de 9% la apă și canalizare, promulgată de Iohannis

Pe 20 iunie, Camera Deputaţilor a decis ca serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare să beneficieze de cota redusă de TVA de 9%, adoptând în unanimitate un proiect de lege pe această temă. Proiectul modifică şi completează în acest sens art. 291 alin. (2) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal.

Potrivit Agerpres, acest proiect de lege are ca obiect de reglementare extinderea sferei operaţiunilor pentru care se aplică o cotă redusă a taxei pe valoarea adăugată. Astfel, cota redusă de 9% urmează să se aplice şi serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare şi pentru livrarea apei pentru irigaţii în agricultură.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG 27/2018 pentru completarea art. II din Legea 70/2018 privind modificarea Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol.

De asemenea, preşedintele a promulgat Legea privind aprobarea OUG 64/2016 pentru modificarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale 123/2012.

Şeful statului a mai promulgat Legea pentru aprobarea OUG 97/2017 privind prorogarea termenului prevăzut la art. 6 din ordonanţa 40/2006 pentru aprobarea şi finanţarea programelor multianuale prioritare de mediu şi gospodărire a apelor, dar şi Legea privind aprobarea OUG 106/2017 pentru prorogarea unor termene privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea facilităţilor la transport pentru anumite categorii de persoane.

Totodată, Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea Legii 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, mai informează Administraţia Prezidenţială.

Cele mai citite

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...
00:01:33

Creștere alarmantă a persecuțiilor în Venezuela în contextul Alegerilor Prezidențiale, avertizează ONG-uri și Experți ONU

Un grup pentru drepturile omului și experți ai ONU au denunțat marți o "creștere alarmantă a disparițiilor forțate" în Venezuela înaintea votului prezidențial din...
Ultima oră
Pe aceeași temă