22.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialEchipa de vis Marton-Plushenko, la Bucuresti

Echipa de vis Marton-Plushenko, la Bucuresti

Dreamteam-ul "Marton-Plushenko" se va produce pe patinoarul Mihail Flamaropol intr-un spectacol glamourous, implicand o orchestra, lasere, 15 patinatori si o acrobata. Biletele pentru prima reprezentatie s-au epuizat deja, serviciul de protectie si paza si-a pus la bataie echipamentele si oamenii; doar patinoarul arata cam decrepit.

Evenimentul se va produce pe patinoarul Mihai Flamaropol – o locatie inevitabil jerpelita, ca toate patinoarele din Bucuresti. "Asta e Romania. Mai avem o saptamana si, in timpul asta, incercam sa-l facem bec", ne declara Raluca Popescu, de la Amphitrion, organizatorul evenimentului, care mai declara ca toata afacerea a costat in jur de 150.000 de euro – avand in vedere onorariile si staff-ul numeros pe care-l implica show-ul.
"King of Ice" este un spectacol complex si costisitor. Pe langa Marton si Plushenko, se vor produce alti 15 patinatori profesionisti, acrobata Gabriela Path. "Va fi organizata pe gheata si o scena pe care va urca orchestra din Monte Carlo", spune Raluca Popescu; o intreaga armata de oameni, deci. Spectacolul va dura doua ore, cu o pauza de 15 minute pentru curatarea ghetii.

Doi agenti plus GPS-ul pentru paza viorii Stradivarius

Masuri speciale au fost luate si pentru protectia VIP-urilor de afara – si nu numai a lor. "Marton are o vioara Stradivarius, una din cele opt existente in lume", ne spune Roxana Bichis, PR la Agentia de Protectie si Paza BGS. Vioara, evaluata la suma de 4 milioane de dolari, i-a fost daruita de Banca Elvetiei. Securitatea ei este, prin urmare, esentiala – vioara are un sistem GPS care ajuta la localizarea ei in orice parte a lumii, iar BGS tine "doi agenti speciali numai pentru asta, care sa stea cu ochii pe seif".
Cel care l-a convins pe Plushenko sa vina in Romania a fost prietenul si "coechipierul" Marton, care in septemmbrie 2006 a sustinut un spectacol in Bucuresti si a ramas impresionat de reactia publicului romanesc. "La show-ul din toamna, Edvin Marton era putin speriat de ideea de a veni in Romania, insa organizarea evenimentului si primirea entuziasta a publicului l-au convins", spune purtatorul de cuvant al Amphitrion. "Pe Marius Campineanu, unul din agentii care-i asigurau garda de corp, Marton a vrut sa-l angajeze permanent". Despre Evgheni Plushenko se stie mai putin "din profilul pe care l-am scos cercetand materiale de pe net ca sa-i asiguram o garda de corp ca sa i se potriveasca, rezulta ca e un om serios, glumind cu masura si perfectionist". Despre Edvin Marton, Roxana Bichis spune ca e un om "modest, fara nici un aer sau distanta de vedeta… Statea de vorba nu numai cu oamenii din staff, ci si cu baietii care il pazeau".
Recordman-ul Evgheni Plushenko
Patinatorul rus Evgheni Plushenko a fost campion olimpic in 2006, cu scoruri-record (90,66) de la introducerea noului sistem de punctare. Alte premii importante includ trei titluri mondiale, cinci europene si o medalie olimpica de argint; oricum, din cele 76 de competitii la care a participat, doar de opt ori a concurat fara sa castige nimic.
Violonistul pop Edvin Marton
Marton este un violonist ucainean de origine maghiara. Canta la vioara de la varsta de 3 ani. A studiat intai la Moscova, apoi Budapesta, Viena si New York. Numele lui a evadat din afara salilor de concerte dupa ce a trecut de la muzica clasica spre experimente electro, facute in cooperare cu DJ. In 2001 a scos un album la Sony, "Strings’n’beats", cu ecou in Europa. Succesul a venit cand a inceput sa coopereze cu Plushenko – 12 din medaliile castigate de patinator sunt pe muzica lui Marton.

Cele mai citite

VIDEO. Ciolacu, despre importanța militarilor pentru națiunea română. Ceremonii și demonstrații militare, la Buzău

Militarii reprezintă pilonii pe care se sprijină siguranţa şi suveranitatea naţiunii române, a declarat premierul Marcel Ciolacu.Şeful Executivului a participat, la Buzău, la ceremonia...

Tragic accident la Tomşani, Vâlcea. Un tânăr de doar 22 de ani și-a pierdut viața

Un accident tragic a avut loc în localitatea Tomșani din Vâlcea, în care un tânăr de 22 de ani a murit după ce mașina...

FOTO&VIDEO. Kate Middleton, prezentă la parada Trooping the Colour, în prima apariție publică după diagnosticul de cancer

Kate Middleton are prima apariție publică de la diagnosticul de cancer. Regele Charles al III-lea și nora sa, Kate Middleton, Prințesa de Wales, au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă