23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialEchipa de vis Marton-Plushenko, la Bucuresti

Echipa de vis Marton-Plushenko, la Bucuresti

Dreamteam-ul "Marton-Plushenko" se va produce pe patinoarul Mihail Flamaropol intr-un spectacol glamourous, implicand o orchestra, lasere, 15 patinatori si o acrobata. Biletele pentru prima reprezentatie s-au epuizat deja, serviciul de protectie si paza si-a pus la bataie echipamentele si oamenii; doar patinoarul arata cam decrepit.

Evenimentul se va produce pe patinoarul Mihai Flamaropol – o locatie inevitabil jerpelita, ca toate patinoarele din Bucuresti. "Asta e Romania. Mai avem o saptamana si, in timpul asta, incercam sa-l facem bec", ne declara Raluca Popescu, de la Amphitrion, organizatorul evenimentului, care mai declara ca toata afacerea a costat in jur de 150.000 de euro – avand in vedere onorariile si staff-ul numeros pe care-l implica show-ul.
"King of Ice" este un spectacol complex si costisitor. Pe langa Marton si Plushenko, se vor produce alti 15 patinatori profesionisti, acrobata Gabriela Path. "Va fi organizata pe gheata si o scena pe care va urca orchestra din Monte Carlo", spune Raluca Popescu; o intreaga armata de oameni, deci. Spectacolul va dura doua ore, cu o pauza de 15 minute pentru curatarea ghetii.

Doi agenti plus GPS-ul pentru paza viorii Stradivarius

Masuri speciale au fost luate si pentru protectia VIP-urilor de afara – si nu numai a lor. "Marton are o vioara Stradivarius, una din cele opt existente in lume", ne spune Roxana Bichis, PR la Agentia de Protectie si Paza BGS. Vioara, evaluata la suma de 4 milioane de dolari, i-a fost daruita de Banca Elvetiei. Securitatea ei este, prin urmare, esentiala – vioara are un sistem GPS care ajuta la localizarea ei in orice parte a lumii, iar BGS tine "doi agenti speciali numai pentru asta, care sa stea cu ochii pe seif".
Cel care l-a convins pe Plushenko sa vina in Romania a fost prietenul si "coechipierul" Marton, care in septemmbrie 2006 a sustinut un spectacol in Bucuresti si a ramas impresionat de reactia publicului romanesc. "La show-ul din toamna, Edvin Marton era putin speriat de ideea de a veni in Romania, insa organizarea evenimentului si primirea entuziasta a publicului l-au convins", spune purtatorul de cuvant al Amphitrion. "Pe Marius Campineanu, unul din agentii care-i asigurau garda de corp, Marton a vrut sa-l angajeze permanent". Despre Evgheni Plushenko se stie mai putin "din profilul pe care l-am scos cercetand materiale de pe net ca sa-i asiguram o garda de corp ca sa i se potriveasca, rezulta ca e un om serios, glumind cu masura si perfectionist". Despre Edvin Marton, Roxana Bichis spune ca e un om "modest, fara nici un aer sau distanta de vedeta… Statea de vorba nu numai cu oamenii din staff, ci si cu baietii care il pazeau".
Recordman-ul Evgheni Plushenko
Patinatorul rus Evgheni Plushenko a fost campion olimpic in 2006, cu scoruri-record (90,66) de la introducerea noului sistem de punctare. Alte premii importante includ trei titluri mondiale, cinci europene si o medalie olimpica de argint; oricum, din cele 76 de competitii la care a participat, doar de opt ori a concurat fara sa castige nimic.
Violonistul pop Edvin Marton
Marton este un violonist ucainean de origine maghiara. Canta la vioara de la varsta de 3 ani. A studiat intai la Moscova, apoi Budapesta, Viena si New York. Numele lui a evadat din afara salilor de concerte dupa ce a trecut de la muzica clasica spre experimente electro, facute in cooperare cu DJ. In 2001 a scos un album la Sony, "Strings’n’beats", cu ecou in Europa. Succesul a venit cand a inceput sa coopereze cu Plushenko – 12 din medaliile castigate de patinator sunt pe muzica lui Marton.

Cele mai citite

Ana Maria Pătru a fost achitată definitiv și ȋn al doilea proces intentat de DNA Ploiești. Instanța a concluzionat că ,,Fapta nu există”

Curtea de Apel București a confirmat, pe 14 mai, sentința pronunțată anul trecut de către Tribunalul București, care a declarat-o nevinovată pe Ana Maria...

Rishi Sunak anunță alegeri generale pe 4 iulie

Rishi Sunak a convocat alegeri anticipate surpriză pentru data de 4 iulie, într-o competiție în care Keir Starmer va încerca să preia puterea pentru...

Glume despre Ciolacu, după vizita la Erdogan. “Marcele, eu ți-aș fi dat sabia lui Ștefan cel Mare, dar am auzit că nu ești moldovean”

Posibila restituire a sabiei lui Ștefan cel Mare către România, anunțată de premierul Ciolacu, a generat glume pe internet. Vizita premierului Marcel Ciolacu la Ankara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă