12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăInternaționalStatele Unite au revocat vizele mai multor oficiali din ţară

Statele Unite au revocat vizele mai multor oficiali din ţară

Daniel Ortega, preşedintele din Nicaragua, a fost criticat la nivel internaţional pentru faptul că a ordonat autorităţilor să folosească violenţa asupra protestatarilor, lucru care a dus la moartea a peste 300 de persoane în ultimele tei luni.

„Statele Unite condamnă violenţele din Nicaragua şi abuzurile comise de regimul preşedintelui Ortega în răspuns la proteste”, a declarat Casa Albă într-un comunicat.

Conform comunicatului, oficialii din SUA au decis revocarea sau restricţionarea vizelor tuturor oficialilor din Nicaragua implicaţi în violenţele asupra protestatarilor, pentru a pune presiune pe preşedintele Ortega.

De asemenea, Statele Unite au decis că Nicaragua va trebui să returneze vehiculele de poliţie donate de către Washington, care au fost folosite în violenţe, precum şi stoparea vânzărilor de echipament care poate fi folosit împotriva protestatarilor.

Cetăţenii din Nicaragua protestează faţă de planul Guvernului de a diminua beneficiile de pensii.

„Vom încerca să intensificăm dialogul pentru rezultate mai bune. Am discutat cu reprezentanţii Statelor Unite şi mai multe organizaţii internaţionale”, a declarat duminică Daniel Ortega.

Cele mai citite

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...
Ultima oră
Pe aceeași temă