13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSocialPrimarul Gheorghe Ilie a fost declarat incompatibil

Primarul Gheorghe Ilie a fost declarat incompatibil

Primarul Gheorghe Ilie din Județul Dolj a fost declarat incompatibil printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Acesta fusese acuzat de către Agenţia Naţională de Integritate că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012-2013, ocupând simultan funcţiile de viceprimar şi membru în Consiliul de Administraţie al unui liceu din localitate.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri, că Ilie Gheorghe, primarul oraşului Filiaşi, este incompatibil. Decizia instanţei este definitivă.

Agenţia Naţională de Integritate susţine că Gheorghe Ilie s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 iulie 2012 – 27 septembrie 2013, întrucât a deţinut simultan funcţiile de viceprimar şi membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Tehnologic „Dimitrie Filişanu” din Filiaşi.

Gheorghe Ilie a ocupat funcţia de viceprimar al oraşului Filiaşi, iar în 2016 a devenit primar al localităţii. În 2020 a câştigat un nou mandat de primar, obţinând 88,76% din voturi.

Cele mai citite

Bogdan Lobonț, înaintea partidei cu CFR Cluj: “Avem din nou posibilitatea să arătăm ceea ce putem în momentul de faţă”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Bogdan Lobonț, a împărtășit gândurile sale înaintea meciului cu...

VIDEO. Madeira, insula “la modă” în 2024. În martie s-a atins un nou număr maxim de pasageri

Madeira este un arhipelag portughez din Atlanticul de Nord, aflat la vest de Maroc. În ultimii doi ani, insula este "asaltată" de turiști, dat...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă