13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăLifestyleBeneficiile afinelor sălbatice

Beneficiile afinelor sălbatice

Care sunt avantajele afinelor sălbatice

Afinele sălbatice conțin o cantitate mai ridicată de antioxidanți decât cele tradiționale, de cultură.

Previn afecțiunile cardiovasculare

Consumul zilnic de afine îți protejează inima, stimulează circulația sângelui, reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor. De asemenea, elimină grăsimea din zona abdomenului, primul indiciu al unui risc crescut de afecțiuni cardiovasculare.

Te protejează de arsurile solare

Dacă petreci multe ore în aer liber, mergi la plajă sau la piscină, o porție de afine te ajută să previi înroșirea pielii și arsurile solare. Aceste fructe creează un strat protector la suprafața pielii, previn deshidratarea și apariția prematură a ridurilor.

Stimulează memoria

Potrivit studiilor de specialitate, afinele de pădure sunt esențiale pentru prevenirea leziunilor neuronale și menținerea funcțiilor cognitive până la o vârstă înaintată. Consumă des afine și îți va fi mult mai ușor să te concentrezi sau să ții minte orice detaliu.

Previn hipertensiunea arterială
În urma studiilor realizate s-a constatat că persoanele care consumă zilnic minimum 100g de afine au un risc mult mai redus de hipertensiune.

Afinele conțin antocianine, fibre și vitamina C, iar acest mix de nutrienți combate hipertensiunea și reduce inflamația. Specialiștii au concluzionat că persoanele care consumă frecvent afine au un nivel ridicat de oxid nitric, care are drept efect dilatarea și relaxarea pereților vaselor de sânge.

Cele mai citite

Directorul CIA se află la Cairo pentru întâlniri privind conflictul din Gaza

Directorul CIA, William Burns, a sosit în capitala egipteană Cairo pentru întâlniri pe tema conflictului din Gaza, potrivit unor surse de la aeroportul din...

VIDEO. Madeira, insula “la modă” în 2024. În martie s-a atins un nou număr maxim de pasageri

Madeira este un arhipelag portughez din Atlanticul de Nord, aflat la vest de Maroc. În ultimii doi ani, insula este "asaltată" de turiști, dat...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...
Ultima oră
Pe aceeași temă