12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăInternaționalHong Kong-ul se confruntă cu cel mai mare focar local de febră...

Hong Kong-ul se confruntă cu cel mai mare focar local de febră Dengue din ultimii 15 ani

Şaisprezece persoane au contractat virusul Dengue local, de patru ori mai mult decât în mod obişnuit, a informat responsabila cu presa a Ministerului, Amy Tam.

Ministerul investighează în prezent cauza focarului, însă două surse separate au fost identificate la Lion Rock Park din Noile Teritorii şi pe insula Cheung Chau.

Autorităţile au închis parcul şi au declarat că acesta nu va putea fi vizitat timp de 30 de zile în urma izbucnirii focarului.

Boala este cauzată de virusul Dengue, transmis de ţânţarii din specia Aedes aegypti, şi este răspândită în Asia de Sud-Est. Ea se manifestă prin febră foarte mare, dureri la nivelul articulaţiilor şi pete roşietice la nivelul pielii – însă poate dezvolta complicaţii severe sub forma febrei hemoragice Dengue.

În Hong Kong, numărul cazurilor locale variază în general între unul şi patru pe an, în timp ce cazurile importate – de la vizitatori sau rezidenţi veniţi din străinătate – depăşesc 100 anual, potrivit Centrului de statistică pentru protecţia sănătăţii.

Cele mai citite

Zelenski vede Ucraina membru în NATO cu o condiție majoră

Președintele Volodimir Zelenski consideră că Ucraina nu va putea deveni membru NATO până când nu va câștiga războiul cu Rusia, conform observatornews.ro. Secretarul general al...

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...
Ultima oră
Pe aceeași temă