13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalTrump a acceptat demisia ambasadorului SUA la ONU

Trump a acceptat demisia ambasadorului SUA la ONU

Într-o întâlnire cu Nikki Haley desfăşurată în Biroul Oval începând cu ora locală 10:30 (14:40 GMT), liderul de la Casa Albă a spus că Haley va părăsi actuala funcţie la finalul acestui an şi că ea a făcut o ‘muncă incredibilă’ ca ambasador al Statelor Unite la ONU.

Trump a menţionat că va numi viitorul titular al postului în termen de două sau trei săptămâni.

La rândul său, ambasadoarea Nikki Haley a afirmat că altor ţări poate nu le place ceea ce fac SUA, dar cu siguranţă ele respectă acest lucru.

Haley a anunţat că nu va candida la alegerile prezidenţiale din 2020, dar a precizat că va face campanie pentru Donald Trump.

Nikki Haley este cel mai recent nume dintr-o lungă listă de membri ai administraţiei Trump ce renunţă la funcţie, printre care fostul secretar de stat Rex Tillerson, care a fost destituit în luna martie.

Anterior în cursul acestui an, Haley (46 de ani) declara pentru Reuters: ”În fiecare zi simt că îmi pun o armură pe mine” pentru a proteja interesele SUA la ONU.

Nikki Haley exercita al doilea mandat de guvernator al statului Carolina de Sud atunci când a fost desemnată de Donald Trump pentru a deveni ambasadoarea SUA la Naţiunile Unite. 

Cele mai citite

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos, spune că Dumnezeu l-a îndrumat să se facă actor

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos în filum "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson și în care joacă și Maia...

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...
Ultima oră
Pe aceeași temă