13.9 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalGrecia depistează patru cazuri de infectare cu noua versiune a COVID-19

Grecia depistează patru cazuri de infectare cu noua versiune a COVID-19

Noua variantă a virusului, care se răspândeşte acum în lume, a fost detectată pentru prima dată în Regatul Unit şi este mai transmisibilă decât tulpina originară identificată în China în urmă cu un an, potrivit Agerpres.

O altă variantă recentă a fost identificată mai întâi în Africa de Sud.

„Patru persoane au călătorit recent spre Grecia din Marea Britanie. Ele se află în carantină”, a afirmat oficialul elen, care a preferat anonimatul.

Este pentru prima dată când Grecia semnalează cazuri de contaminare cu noua variantă a SARS-CoV-2, însă mai multe state europene au depistat această nouă formă deja.

Grecia a înăsprit măsurile antiepidemice timp de o săptămână începând de duminică, închizând saloanele de coafură şi librăriile, cărora li se permisese să se redeschidă înaintea Crăciunului.

Grecia, care a început vaccinarea săptămâna trecută, a raportat până acum 140.099 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus şi 4.957 de decese.

 

Cele mai citite

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...

Cinci locuri în Liga Campionilor pentru Germania, în sezonul viitor! Victoria lui Dortmund cu PSG, decisivă

Germania va trimite cinci formații în ediția viitoare a Ligii Campionilor, după ce şi-a asigurat locul doi în clasamentul UEFA din acest sezon, grație...

China denunță sancțiunile SUA împotriva companiilor chineze ce ajută Rusia

China a afirmat că va lua "măsurile necesare" după anunţarea de către Washington a unor noi sancţiuni menite să paralizeze capacităţile militare şi industriale...
Ultima oră
Pe aceeași temă