12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăTranzactii in scadere si cresteri usoare ale indicilor pietei

Tranzactii in scadere si cresteri usoare ale indicilor pietei

Tranzactiile realizate saptamana trecuta la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au totalizat 128,3 milioane RON, in scadere cu 42% fata de intervalul precedent. Cu o medie zilnica a transferurilor de 25,6 milioane RON, piata bursiera a fost dominata de schimburile cu actiuni ale Bancii Transilvania (TLV) si ale celor cinci societati de investitii financiare (SIF).
Toti indicii bursei au inregistrat cresteri, dar acestea au survenit in special in a doua parte a saptamanii. Cea mai buna evolutie a avut BET-FI, care s-a apreciat, pe parcursul celor cinci sedinte, cu 2,78%.
“Cele cinci SIF au avut o miscare ascendenta, cel mai probabil investitorii tinand cont de apropierea datei la care se va afla pretul platit pe pachetul detinut de stat la BCR, in actionariatul careia se regasesc toate aceste societati, dar si de faptul ca a inceput oferta publica de cumparare pe Sicomed Bucuresti, unde doua din cele cinci SIF detin pachete mai insemnate”, se arata intr-o analiza a pietei bursiere realizata de Intercapital Invest.
Banca Transilvania a fost cel mai lichid emitent de la cota bursei, cu o valoare tranzactionata de 20,8 milioane RON. Daca la inceputul saptamanii, pe fondul cresterii numarului ordinelor de vanzare, titlurile bancii au atins un minim de 1,13 RON, spre finalul intervalului cotatia a revenit in jurul nivelului de 1,16 RON datorita aparitiei unor ordine mai insemnate de cumparare.
“Cele doua reprezentante mai lichide ale sectorului bancar Ð Banca Transilvania si BRD Ð au tinut stabilitatea bursei in saptamana precedenta. Acestea au avut o evolutie linistita in raport cu piata, pe fondul asteptarilor pozitive legate de rezultatele financiare aferente primelor noua luni ale acestui an”, se arata in analiza Intercapital Invest.

Cele mai citite

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...
Ultima oră
Pe aceeași temă