33.4 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecialCetatea Oradiei, pe lista World Monument Fund

Cetatea Oradiei, pe lista World Monument Fund

BIHOR. Cetatea Oradea a fost inclusa pe lista intocmita de World Monument Fund – New York, cu primele 100 dintre cele mai periclitate monumente din lume. Intrucat banii veniti din partea autoritatilor locale nu sunt suficienti pentru a reface si reda monumentul circuitului turistic, includerea lui pe aceasta lista ar putea fi solutia salvatoare. Si asta, deoarece World Monument Fund va ajuta autoritatile sa gaseasca surse de finantare pentru refacerea fortaretei.
Alaturi de Cetatea Oradea, pe lista au mai fost incluse Coloana Infinitului, Biserica Romano-Catolica din Ghelinta si Palatul Banffy.
Autoritatile locale au inceput in anul 2005, un proiect pentru refacerea unor spatii din cetate, insa fondurile alocate nu sunt suficiente pentru a acoperi toate lucrarile care sunt necesare pentru reabilitarea monumentului.

Cele mai citite

Trei persoane transportate la spital, după un conflict spontan în Tulcea

Trei persoane au fost transportate la spital în urma unui conflict spontan care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în Tulcea,...

FOTO. Accident între un autocar și un autocamion. A fost activat Planul Roșu

Un accident în care sunt implicate un autocar şi un camion s-a produs, în această dimineaţă, la Porumbacul de Sus, fiind activat Planul Roşu.Potrivi...
Ultima oră
Pe aceeași temă