13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăȘtirile zileiDetaliile oferite de viceprimarul Gabrielei Firea nu i-au ajutat pe procurori

Detaliile oferite de viceprimarul Gabrielei Firea nu i-au ajutat pe procurori

Bădulescu a fost citat la Secţia Parchetelor Militare pentru a fi audiat, după ce a declarat public că ar cunoaşte noi detalii despre protest, iniţial el susţinând că a minţit când a dat prima declaraţie, afirmaţie pe care ulterior şi-a retras-o.

“Aşa cum v-am spus, ceea ce astăzi eu am declarat este în continuarea declaraţiilor din 24 august 2018. Echipa de procurori, parte dintre aceste informaţii pe care eu le-am adus, le aveau, dumnealor au încercat să le lămurească, pertinent”, a spus Aurelian Bădulescu la ieşirea din sediul Parchetului General, unde a fost audiat peste trei ore.

Bădulescu a arătat că se va vedea la momentul trimiterii în judecată dacă procurorii vor schimba cursul anchetei pe baza acestor noi informaţii.

El a reiterat că atunci când a spus că i-a minţit pe procurori în legătură cu protestul a folosit de fapt o metaforă pentru a atrage atenţia.

Bădulescu şi-a exprimat speranţa că această anchetă nu va trena.

“Nu aş vrea copiii mei să vorbească despre o mineriadă sau rezultatele unor anchete care nici acum nu au fost terminate vizavi de evenimentele din 1989”, a mai spus viceprimarul.

Întrebat dacă ordinele pentru intervenţia jandarmilor în seara de 10 august 2018 ar fi fost date de liderul PSD, Liviu Dragnea, sau de alte persoane, Bădulescu a spus că nu cunoaşte astfel de detalii.

Cele mai citite

Rublev îl elimină pe Carlos Alcaraz de la Madrid după două ore de joc

Carlos Alcaraz, tenismanul spaniol care ocupă locul 3 în clasamentul mondial, a suferit o înfrângere în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000...

Blinken se asigură că Israelul nu va ataca orașul Rafah fără un plan umanitar

Secretarul de stat american Antony Blinken s-a deplasat miercuri la Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel către Fâşia Gaza, informează...

Tot mai mulți oameni aleg să mănânce acasă. Fast-food-urile caută noi soluții să atragă clienți

Giganții globali de fast-food sunt nevoiți să regândească strategiile de marketing. Tot mai mulți oameni, afectați de inflație, aleg să mănânce acasă. McDonald's și Starbucks...
Ultima oră
Pe aceeași temă