16.8 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăSportFotbalPancu a fost judecat azi pentru gestul șocant din meciul cu Elveția!...

Pancu a fost judecat azi pentru gestul șocant din meciul cu Elveția! Care a fost decizia luată de Comisia Tehnică

Selecționerul U21, Daniel Pancu, și-a cerut scuze în fața Comisiei Tehnice pentru comportamentul său, iar FRF a decis să-l sancționeze financiar, dar îl păstrează în funcție.

Miercuri, Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal (FRF) s-a reunit pentru a analiza comportamentul selecționerului echipei naționale U21, Daniel Pancu, în meciul câștigat de România împotriva Elveției, scor 3-1. În timpul acelui meci, Pancu a avut un gest necontrolat, sărind la arbitru, un incident care a atras critici și a pus presiune pe Federație pentru a lua măsuri.

Pancu a fost prezent la ședința Comisiei, însoțit de secunzii săi, Lucian Sânmărtean și Răzvan Rotaru. De la început, selecționerul și-a asumat comportamentul, recunoscând că a greșit grav și exprimându-și regretele. „Am greșit, am spus-o și imediat după meci, o susțin și aici, în fața dumneavoastră. Îmi pare rău, am acționat doar în interesul echipei naționale, însă pentru ceea ce am făcut îmi prezint scuze”, a declarat Pancu.

Decizia Comisiei Tehnice în cazul Pancu

După analizarea situației, Mihai Stoichiță, președintele Comisiei Tehnice, a explicat că toți membrii comisiei au fost de acord că Pancu a greșit, însă au considerat că nu este necesară demiterea acestuia. În schimb, s-a propus o sancțiune financiară. Stoichiță a declarat pentru GOLAZO.ro: „Toți cei prezenți acolo au fost de acord că Pancu a greșit. E clar că va trebui să plătească. Tocmai de aceea voi merge la președintele Răzvan Burleanu cu o propunere de sancțiune financiară pentru Pancu”.

Întrebat dacă s-a pus problema demiterii, Stoichiță a adăugat: „Părerea celor prezenți, în unanimitate, a fost că trebuie să primeze meritul sportiv. Echipa națională a reușit să se califice la turneul final, deși poate că nu era favorită să câștige grupa”. Pancu a condus echipa U21 spre calificare la Euro 2024, devansând Finlanda, Elveția, Albania, Muntenegru și Armenia.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

National Geographic include Brașovul în topul celor mai bune 25 de destinații de vizitat în 2025

Traseul de drumeţie Via Transilvanica este menţionat, alături de Braşov, în top 25 cele mai bune locuri de vizitat din întreaga lume Prestigioasa publicație National...

Datoria publică a României a crescut cu 16 miliarde de lei în iulie, ajungând la 52% din PIB

Datoria publică a României a crescut cu 16 miliarde de lei în luna iulie, atingând valoarea de 876,3 miliarde lei, conform datelor analizate de...

Rezultate Liga Campionilor: FC Barcelona-Bayern Munchen 4-1/Manchester City- Sparta Praga 5-0

FC Barcelona a învins-o pe Bayern Munchen cu 4-1, miercuri seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a treia a Ligii Campionilor la...
Ultima oră
Pe aceeași temă