21 C
București
joi, 10 octombrie 2024
AcasăSocialEducațieUniversitatea Bucureşti, cea mai bine clasată instituție din România în topul mondial...

Universitatea Bucureşti, cea mai bine clasată instituție din România în topul mondial Study Abroad Aide 2025

Universitatea Bucureşti s-a clasat pe locul 857 în clasamentul internațional Study Abroad Aide’s World University Rankings 2025, fiind cea mai bine poziționată instituție de învățământ superior din România.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj ocupă locul 863, urmată de Academia de Studii Economice din Bucureşti, pe poziția 948 dintr-un total de 8.536 de universităţi evaluate la nivel global.

Politehnica Bucureşti se află pe locul 1.190, fiind a patra universitate românească prezentă în acest top.

Clasamentul evaluează universitățile pe baza unor criterii precum reputația academică, numărul de studenți internaționali și totalul studenților înscriși.

Pentru evaluarea reputației academice, topul a luat în considerare date din rankinguri internaționale de renume, precum Times Higher Education, QS World University Rankings și US News & World Report.

România are 73 de instituţii de învăţământ superior incluse în clasament.

Dintre acestea, nouă fac parte din Consorțiul Universitaria, care include instituții precum Universitatea din București, Babeș-Bolyai, ASE și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

La nivel global, primele zece locuri sunt ocupate de universități prestigioase, cu Harvard pe prima poziție, urmată de MIT, Stanford, Oxford, Cambridge, și alte instituții de top.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Nelu Tătaru a fost îndepărtat de la conducerea PNL Vaslui, după acuzațiile de luare de mită

Medicul Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a fost îndepărtat de la conducerea PNL Vaslui, în urma acuzațiilor de corupție la adresa acestuia. Decizia...

Jocuri de culise în piața de capital. Bogdan Drăgoi pune mâna pe acțiunile statului român la un preț de nimic, printr-o tranzacție pe furiș

O tranzacție de peste 83,3 milioane de acțiuni l-a transformat pe Bogdan Drăgoi, unul dintre cei mai controversați jucători din piața de capital românească,...

Ghidul jocului responsabil: Cum să te distrezi fără riscuri

Jocurile de noroc reprezintă o formă populară de divertisment pentru milioane de oameni din întreaga lume. Cu toate acestea, pentru a te bucura de...
Ultima oră
Pe aceeași temă