23.6 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSocialEvenimentȘpaga primită de un maior al Armatei Române pentru o angajare la...

Șpaga primită de un maior al Armatei Române pentru o angajare la o unitate militară

Maiorul Marius Ilie Pîntea, șef al Personalului S1 din cadrul UM 01668 București, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru luare de mită. Conform comunicatului DNA, Pîntea ar fi primit suma de 2.300 de euro de la o persoană pentru a facilita angajarea acesteia în cadrul unității militare, într-un post de personal civil contractual.

Fapta s-ar fi petrecut pe 31 august 2023, când Pîntea, în calitatea sa de șef al personalului la Baza 48 Comunicații și Tehnologia Informației (UM 01668 București), ar fi acceptat banii în schimbul intervenției sale pentru angajare. În acest dosar, este cercetată și persoana care a oferit mita.

Maiorul a fost plasat sub control judiciar, iar procurorii DNA continuă investigațiile pentru a clarifica toate aspectele legate de acest caz de corupție.

„Ulterior, inculpatul Marius Ilie Pîntea i-ar fi dat asigurări acestuia că va fi angajat în calitate de civil în cadrul unităţii militare respective, însă ar fi amânat de mai multe ori să îi spună o dată exactă când se va concretiza. În acest context, inculpatul M.V. ar fi solicitat în mod repetat inculpatului Marius Ilie Pîntea să-i restituie suma de 2.300 de euro remisă anterior, iar acesta din urmă i-ar fi promis restituirea banilor primiţi în acest scop, urmând ca situaţia să se încheie amiabil. Persoana respectivă nu a fost angajată pe niciun post în cadrul unităţii militare unde îşi desfăşoară activitatea inculpatul Marius Ilie Pîntea”, arată anchetatorii.

Alin Ion
Alin Ion
Alin este un jurnalist din Târgu Jiu cu o vastă experiență în domeniul presei scrise și audiovizuale. Absolvent al Colegiului Național "Spiru Haret" din Târgu Jiu și licențiat al Facultății de Filosofie-Jurnalism. Alin și-a început cariera ca reporter la „Ora Gorjului" în 1998. A deținut poziții de redactor-șef la publicații precum „Informația Gorjului" și "Gazeta de Sud", redacția Tg. Jiu, posturile Gorj Tv și Radio Târgu Jiu, șef de redacție Tg. Jiu la Adevărul de Seară și a colaborat ca corespondent pentru publicații importante, inclusiv "Evenimentul Zilei" și "Adevărul", unde a publicat mii de articole. De asemenea, a fost realizator de emisiuni radio și TV, și a primit numeroase distincții, inclusiv premiul „Cel mai bun jurnalist" în cadrul Galei Premiilor Antena 1 Târgu Jiu. În prezent, Alin este redactor la Gorj Online și realizator de emisiuni la Radio Accent și Accent TV.
Cele mai citite

Cum să creezi o ambianță relaxantă în dormitor: recomandări pentru un somn odihnitor

Te-ai săturat de nopțile neliniștite și de diminețile obositoare? Dacă visezi la un somn odihnitor și la un dormitor care să îți ofere un...

VIDEO Antrenorul lotului național de bob și sanie acuzat că le constrângea pe sportive să se prostitueze

Paul Neagu, antrenorul lotului național de bob și sanie, este acuzat de procurorii DIICOT de proxenetism, victime fiind chiar sportivele pe care le pregătea....

VIDEO A născut pe peronul Gării de Nord din Timişoara

O femeie a născut pe peronul Gării de Nord din Timişoara, după ce aceasta intrase în travaliu. Femeia venise cu un tren dinspre Arad, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă