24.2 C
Bucureศ™ti
joi, 3 octombrie 2024
AcasฤƒSocialAdministratiePlanศ™eul Unirii, ping-pong รฎntre primฤƒrii

Planศ™eul Unirii, ping-pong รฎntre primฤƒrii

Primarul sectorului 4 a anunศ›at cฤƒ cedeazฤƒ Primฤƒriei Generale a Capitalei, administrarea planศ™eului Unirii

Primarul sectorului 4, Daniel Bฤƒluศ›ฤƒ a transmis, รฎntr-o postare, cฤƒ ar fi trebuit sฤƒ anunศ›e cฤƒ รฎncepe lucrฤƒrile de refacere a planศ™eului vechi de 100 de ani de la Unirii, de peste rรขul Dรขmboviศ›a, lucrฤƒri necesare pentru a pune รฎn siguranศ›ฤƒ centrul Capitalei, aflat รฎntr-o stare avansatฤƒ de degradare, cu zone รฎn pericol de prฤƒbuศ™ire.

„Luรขnd รฎnsฤƒ act de refuzul public ศ™i ferm al Primarului General de a recunoaศ™te pericolul public pe care รฎl reprezintฤƒ astฤƒzi Planศ™eul Unirii ศ™i de refuzul acestuia de a da undฤƒ verde pentru รฎnceperea de รฎndatฤƒ a lucrฤƒrilor necesare ศ™i solicitate de instituศ›iile statului romรขn, รฎngrijorate de degradarea continuฤƒ ศ™i avansatฤƒ a planศ™eului, รฎn ciuda faptului cฤƒ proiectul tehnic este finalizat, iar finanศ›area lucrฤƒrilor este asiguratฤƒ de Guvernul Romรขniei, รฎn calitate de primar al Sectorului 4, fac, cu regret, urmฤƒtorul anunศ›:

Am iniศ›iat procedura de denunศ›are a Protocolului de asociere รฎncheiat cu Primฤƒria Municipiului Bucureศ™ti, prin Administraศ›ia Strฤƒzilor, pentru realizarea lucrฤƒrilor de refacere totalฤƒ a Planศ™eului Unirii. รŽn acest fel, planศ™eul de la Unirii se va รฎntoarce รฎn administrarea Primarului General, cel care a blocat lucrฤƒrile necesare pentru a elimina cรขt mai rapid pericolul pentru zecile de mii de oameni care tranziteazฤƒ รฎn fiecare zi zona”.

Bฤƒluศ›ฤƒ a mai precizat cฤƒ a fฤƒcut un apel public cฤƒtre Primarul General de a debloca procedura de autorizare a lucrฤƒrilor, pentru ca acestea sฤƒ poatฤƒ รฎncepe de urgenศ›ฤƒ, aศ™a cum experศ›ii solicitฤƒ.

Sistem de susศ›inere minierฤƒ corodat ศ™i deteriorat

„รŽn ciuda acestor demersuri, Primarul General nu recunoaศ™te pericolul public pe care experศ›ii l-au confirmat la Planศ™eul Unirii ศ™i refuzฤƒ sฤƒ autorizeze punerea รฎn siguranศ›ฤƒ a Pieศ›ei Unirii, รฎn regim de urgenศ›ฤƒ. รŽn astfel de condiศ›ii, oricรขt de mult ne-am dori noi sฤƒ eliminฤƒm pericolul din centrul oraศ™ului, nu putem sฤƒ รฎncฤƒlcฤƒm legea ศ™i sฤƒ forศ›ฤƒm รฎnceperea lucrฤƒrilor la planศ™eu, fฤƒrฤƒ semnฤƒtura Primarului General”, a mai spus primarul sectorului 4.

„Pentru cฤƒ Primarul General refuzฤƒ sฤƒ ne lase sฤƒ lucrฤƒm, รฎi rฤƒmรขne รฎntreaga responsabilitate privind riscurile la care รฎi expune pe oameni, prin lipsa sa de acศ›iune”, a conchis Daniel Bฤƒluศ›ฤƒ.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistฤƒ experimentatฤƒ รฎn jurnalism ศ™i comunicare, cu o carierฤƒ diversificatฤƒ รฎn mass-media ศ™i educaศ›ie. A fost editor ศ™i prezentator de ศ™tiri la Realitatea Plus din Bucureศ™ti, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 pรขnฤƒ รฎn iulie 2024. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, Dana s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, a lucrat la Prima tv, Naศ›ional Tv, Profit.ro ศ™i Money Channel รฎn aceleaศ™i funcศ›ii. Dana a fost coordonator de marketing ศ™i comunicare la TCE 3 Brazi Group ศ™i expert รฎn comunicare la Agenศ›ia pentru Dezvoltare Regionalฤƒ โ€“ Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artฤƒ ศ™i Culturฤƒ Neamศ› ศ™i copywriter la Opera Comicฤƒ pentru Copii din Bucureศ™ti. Pe lรขngฤƒ activitatea รฎn jurnalism, Dana a fost ศ™i este profesor de limba francezฤƒ ศ™i de limba ศ™i literatura romรขnฤƒ la diverse instituศ›ii de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt. Dana deศ›ine un master รฎn Comunicare de la Universitatea din Bucureศ™ti ศ™i este traducฤƒtor ศ™i interpret certificat pentru limba francezฤƒ.
Cele mai citite

Optimizarea planului de transport lichide alimentare รฎn cisterne: recomandฤƒri de la profesioniศ™ti

Optimizarea transportului de lichide alimentare รฎn cisterne reprezintฤƒ o condiศ›ie de bazฤƒ pentru eficienศ›a operaศ›ionalฤƒ, siguranศ›a alimentelor ศ™i minimizarea costurilor. Iatฤƒ cรขteva recomandฤƒri de...

Numฤƒrul de joburi remote a scฤƒzut sub 5% din totalul ofertelor de pe piaศ›ฤƒ. Regula a devenit un beneficiu

Numฤƒrul joburilor remote nou apฤƒrute pe piaศ›a muncii din Romรขnia a scฤƒzut semnificativ, conform unei analize realizate de platforma de recrutare eJobs.ro. Dupฤƒ ce รฎn...

8 motive pentru care meritฤƒ sฤƒ รฎศ›i instalezi panouri fotovoltaice รฎn 2024

Locuieศ™ti la casฤƒ ศ™i te gรขndeศ™ti la variante prin care poศ›i reduce costurile la utilitฤƒศ›i? รŽntr-adevฤƒr, cheltuielile lunare ale celor care stau la casฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ