13.2 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăȘtirile zileiScene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii...

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în care s-au împlinit doi ani de la anexarea ilegală a patru regiuni ucrainene. Iar Vladimir Putin a ameninţat încă o dată Occidentul, potrivit Antena 1.

73 de drone de tip Shahed s-au îndreptat spre estul Ucrainei, dar majoritatea au fost doborâte de armata lui Zelenski. Apărarea antiaeriană nu a lăsat niciun aparat de zbor fără pilot să se apropie de Kiev. În sud, însă, cel puțin 16 oameni au fost răniţi ieri într-o serie de lovituri rusești în regiunea Zaporojie.

„Am auzit prima explozie, apoi a doua, am ieşit pe hol şi am fost loviţi. Ce pot să spun? Toată lumea este îngrozită! Ferestre, uşi, tot ce era în apartament a fost distrus! Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”, povesteşte un martor.

Eșecul atacurilor rusești ce voiau să marcheze doi ani de la anexările ilegale

Atacurile masive, respinse de Ucraina, sunt un eşec pentru Putin, care voia să marcheze cu noi distrugeri doi ani de la anexarea ilegală a regiunilor ucrainene Lugansk, Doneţk, Zaporojie şi Herson.

„Nu ne-am abandonat frații și surorile, am încercat să ajungem la o rezolvare pașnică a celui mai grav conflict. Știți cum s-au încheiat aceste negocieri: cu minciuni, falsuri și înșelăciuni din partea elitelor occidentale, care în acest timp au transformat Ucraina în colonia lor, într-un cap de pod militar îndreptat spre Rusia”, a declarat Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Putin anunţă un nou val de încorporări şi măreşte fondurile pentru război. 133.000 de ruși vor fi recrutaţi până în ianuarie, iar aproape jumătate din bugetul Rusiei – 145 de miliarde de euro – va sprijini invazia din Ucraina. „El își iubește viața, cred. Modul lui de viață și modul lui de a controla viețile altora, pot spune, da. Și de aceea cred că trebuie să îi fie frică să folosească arme nucleare”, crede Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Putin a anunţat săptămâna trecută că schimbă doctrina nucleară – Rusia ar putea răspunde cu arme atomice şi dacă ar fi atacată cu arme convenţionale de o altă putere nucleară.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ratele la creditele în lei vor crește din octombrie, pe fondul majorării IRCC

Ratele la creditele în lei contractate după 2019 vor înregistra o creștere începând din luna octombrie, ca urmare a majorării Indicelui de Referință pentru...

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...

Ratele la creditele în lei vor crește din octombrie, pe fondul majorării IRCC

Ratele la creditele în lei contractate după 2019 vor înregistra o creștere începând din luna octombrie, ca urmare a majorării Indicelui de Referință pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă