23.2 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSportFotbalProbleme cu sponsorii pentru Stuttgart și Aston Villa în Liga Campionilor

Probleme cu sponsorii pentru Stuttgart și Aston Villa în Liga Campionilor

În prima etapă a Ligii Campionilor, Stuttgart și Aston Villa s-au confruntat cu interdicții legate de sponsorii de pe tricouri, în conformitate cu legislația locală.

În partida disputată pe stadionul Santiago Bernabeu, Stuttgart a fost lipsit de sponsor pe tricou, conform legilor din Spania care interzic prezența sponsorilor din domeniul jocurilor de noroc. Acest lucru a fost evident în meciul în care echipa germană a fost învinsă de Real Madrid cu 3-1. Golurile madrilenilor au fost marcate de Kylian Mbappe (46), Antonio Rudiger (83) și Endrick (90+5), în timp ce pentru Stuttgart a înscris Deniz Undav (68). În absența sponsorului, tricourile roșii ale echipei germane aveau doar o dungă albă în zona pieptului.

Interdicția de sponsorizare a jocurilor de noroc în Spania

Stuttgart este sponsorizată de Winamax, o companie franceză de jocuri de noroc, dar din cauza legii spaniole care interzice asemenea sponsori pe echipamentele sportive, a fost necesară această măsură.

Aston Villa transformă interdicția într-un gest caritabil

Într-o situație similară, Aston Villa a abordat problema într-un mod diferit în meciul său din Elveția, împotriva Young Boys Berna. Deși sponsorul obișnuit al echipei este Betano, clubul englez a ales să folosească tricouri cu „Acorns” în locul sponsorului obișnuit. „Acorns” este o organizație de îngrijire paliativă din Birmingham, specializată în sprijinul copiilor.

Aston Villa a prezentat această schimbare ca pe un gest de caritate, subliniind că Betano a donat spațiul de pe tricouri pentru această cauză. „Aston Villa este încântată să anunțe că Acorns va apărea pe partea din față a tricourilor jucătorilor în meciul din deschiderea Ligii Campionilor din această seară, împotriva Young Boys Berna,” au declarat oficialii clubului. Această decizie marchează continuarea unei relații de lungă durată între club și organizația caritabilă, începută în 2008.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Adolescent de 14 ani, drogat, prins în timp ce conducea un moped furat

Minorul furase mopedul și avea un pasager în vârstă de 11 ani. Poliţiştii de la Brigada Rutieră l-au oprit, după ce au observat că...

Atacatorul de la Palatul Parlamentului a fost prins într-o cameră de hotel din București

Bărbatul suspectat de comiterea atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. Acesta ar suferi de depresie și...

Kelemen Hunor îl îndeamnă pe Klaus Iohannis să devină senator, după modelul Ion Iliescu, la terminarea mandatului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marţi seara, că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, poate deveni senator, cu derogare în Parlament, la fel...
Ultima oră
Pe aceeași temă