22.4 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Banii din comisionul lui Mitică Dragomir, spălaţi prin FIRMA UNUI...

REVISTA PRESEI: Banii din comisionul lui Mitică Dragomir, spălaţi prin FIRMA UNUI MORT

Cum a făcut bani Mitică Dragomir, care este șpaga care se vehiculează în dosarul lui Mazăre, cine este Adrian Duicu, ce a făcut Rovana Plumb, autostrăzile lui Șova și multe alte subiecte interesante, putem citi, marți, în presa scrisă.

Din Adevărul aflăm Cum a făcut Mitică să dispară trei milioane de euro de la Ligă. Iată traseul complet al banilor. Procurorii care au cerut arestarea lui Dumitru Dragomir descriu metoda prin care s-ar fi delapidat trei milioane de euro din conturile LPF în momentul în care a vândut drepturile TV ale meciurilor de fotbal din Liga I. Misterul comisionului de aproape trei milioane de euro de la LPF pare să fi fost elucidat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
Și tot din Adevărul aflăm Unde cred americanii că este Ucraina şi ce răspuns vor de la guvernul SUA.De la intrarea trupelor ruse în peninsula Crimeea la începutul lunii martie au fost realizate o serie de sondaje în rândul populaţiei americane, pentru a afla răspunsul la ce fel de reacţie ar trebui să aibă SUA, informează un articol al publicaţiei Washington Post.

ŞPAGĂ PENTRU CARTIERUL SĂRACILOR. Ziua în care circarul Mazăre a început să tremure de frică. Edilul Constanței a fost reținut pentru 24 de ore. A luat mită 175.000 de euro, în tranşe, citim în Evenimentul zilei. După mai multe ore de audieri la DNA, edilul de Constanţa a ajuns în arest pentru 24 de ore. Anchetatorii susţin că Radu Mazăre i-ar fi facilitat unui om de afaceri câştigarea licitaţiei pentru construirea cartierului Henri Coandă, numit şi cartierul săracilor. Banii, primiți în mai multe tranșe, ar fi urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparținând unor societăți off- shore. Mazăre urmează să fie prezentat astăzi magistraţilor de la Înalta Curte, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Tot din Evz aflăm că BANII din comisionul lui Mitică Dragomir, spălaţi prin FIRMA UNUI MORT. Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal a scăpat, ca prin urechile acului, de arestare preventivă. Totuşi, n-a scăpat de probleme. Referatul cu propunerea de arestare întocmit de procurori arată că Mitică Dragomir a pus la cale, împreună cu Mihai Corbu, complicele său din operaţiunea de delapidare a trei milioane de euro, planul de a pune mâna pe aceşti bani.

În Gândul citim un INTERVIU CU CRIN ANTONESCU. Cum l-a cunoscut şeful PNL pe Adrian Duicu şi ce exemplu dă atunci când e întrebat „se fac dosare politice?” Crin Adrian Duicu nu este un necunoscut nici pentru Crin Antonescu, care l-a întâlnit şi el pe şeful CJ Mehedinţi, acum arestat într-un dosar corupţie, în timpul campaniei electorale pentru locale în 2012. „Un pesedist, un candidat USL”, a fost prima impresie a şefului liberalilor, care a susţinut la GÂNDUL LIVE că ulterior l-a reevaluat pe Duicu în care a descoperit„ tânăr lider PSD de modă veche, extrem de energic în a încerca să ia tot ce înseamnă putere şi influenţă în judeţ”. Antonescu a precizat că a avut şi o discuţie telefonică cu şeful CJ Mehedinţi pe „subiectul Stănişoară strict, în care a fost corect”

Rovana Plumb: fals în declarația de avere sau avere nejustificată?, se întreabă Curentul. Rovana Plumb pare să fie unul dintre oamenii de bază ai echipei Ponta, din moment ce experiența sa de inginer la Miraj a devenit indispensabilă pentru executiv, fiind numită când la mediu, când la muncă și protecție socială, în funcție de nevoile premierului. Cu certitudine cei trei ani petrecuți de Rovana Plumb în Parlamentul European, în compania Dacianei Sârbu, soția premierului Ponta, au contribuit la sporirea încrederii șefului guvernului în calitățile acesteia , mai ales că Rovana, în calitate de șefă a femeilor PSD i-a cerut public Dacianei să candideze pentru un nou mandat de europarlamentar, în acest an, spre binele femeilor din România, desigur. Cert este că Rovana Plumb a renunțat la mandatul de europarlamentar în 2012 pentru a intra în cabinetul Ponta 1, în calitate de ministru al mediului, iar acum, în cabinetul Ponta 3, ocupă portofoliul de la muncă, lăsat liber de Mariana Câmpeanu odată cu ieșirea liberalilor de la guvernare.  

Câți kilometri de autostradă vrea să construiască Dan Șova din supra-acciza pe carburanți, scrie Capital. Estimările Finanțelor privind încasările în 2014 din supra-acciza la carburanți, taxă aplicată de la 1 aprilie, prin care benzina și motorina s-au scumpit cu 41 de bani/litru, este de aproximativ 2,4 miliarde de lei. Din această sumă circa 350 milioane de lei vor fi returnate transportarilor rutieri.

În fiecare an 300.000 de români lasă soarta să decidă cine le va plăti pensia peste 30 de ani. Unii din comoditate, alţii din lipsă de educaţie financiară nu aleg în cunoştinţă de cauză fondul care le va plăti pensia, scrie Ziarul Financiar. Un număr de 300.000 de români aderă în fiecare an la pilonul II de pensii private, însă majoritatea sunt distribuiţi aleatoriu la un fond de pensii. Unii din comoditate, alţii din lipsă de educaţie financiară nu aleg în cunoştinţă de cauză fondul care le va plăti pensia peste 30 de ani. Consultanţii spun că lipsa de implicare din partea românilor descurajează competiţia dintre fonduri care le-ar putea aduce viitorilor pensionari randamente mai mari şi comisioane mai mici de administrare.

Cele mai citite

Elenei Lasconi i-ar fi suficientă o noapte de președinte ca a lui Geoană, ca să vorbească mai mult ca Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu La cum a început să turuie primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, imediat după ce a fost aleasă online președinte al Uniunii...

Le-am dat PATRIOT ucrainenilor, pentru că patri(h)oți am trimis în Germania și mai avem în Parlament

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a decis ca România să doneze un sistem PATRIOT Ucrainei, țară care se confruntă...

Tragedie în Columbia: Un mort și nouă răniți după prăbușirea unei cabine a telefericului din Medellin

O persoană a murit şi alte nouă au fost rănite după ce una dintre cabinele telefericului din Medellin s-a prăbuşit, a declarat primarul celui...
Ultima oră
Pe aceeași temă