19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăTechBădălău va face un denunț calomnios împotriva lui Marin Anton, după ce...

Bădălău va face un denunț calomnios împotriva lui Marin Anton, după ce liberalul l-a acuzat că l-ar fi bătut la o nuntă

Bădălău anunţă că va face un denunţ calomnios : Nu l-am atins, detest violenţa

Preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a anunţat, luni, că va depune un denunţ calomnios împotriva liberalului Marin Anton, pe care l-a acuzat că l-ar „provoca” prin declarațiile publice, informează News.ro.

„Vreau să vă spun că există şi denunţul calomnios, pe care cu siguranţă îl voi face. Nu l-am atins, asta e foarte clar. Detest violenţa şi consider că, pur şi simplu, este o provocare mizerabilă. Am trecut pe lângă el, mi-a adresat câteva cuvinte urâte la care i-am răspuns (…) Haideţi să aşteptăm certificatul medico-legal şi să urmărim, pentru că, a doua zi, eu l-am văzut pe un post de televiziune şi dânsul nu avea nimic, era chiar foarte vesel”, a declarat Niculae Bădălău.

Totodată, social-democratul a negat şi acuzaţiile senatorului USR Mihai Goţiu cum că l-ar fi ameninţat într-o şedinţă în Parlament.

„Am văzut că şi domnul Goţiu s-a trezit. Eu nu am auzit că l-aş fi ameninţat vreodată. Eu nu am auzit până acum lucrul acesta, dacă o să-mi permită, de la zece metri, dacă eu l-am ameninţat vreodată (…) Cred că este o politică a unora de a decredibiliza liderii PSD pe tot felul de ţigăneli. Cred că schimbul politic trebuie să fie pe idei, trebuie să fie pe guvernare. Pentru asta ne-au trimis oamenii aici, nu să spunem de mamă şi de altceva”, a mai spus Bădălău.

Niculae Bădălău, preşedintele executiv al PSD, este acuzat de liberalul Anton Marin că l-ar fi lovit, sâmbătă seara, când cei doi ar fi participat la o nuntă. IPJ Giurgiu a deschis un dosar penal, cauza urmând a fi preluată de la Parchetul General. Liberalul Anton Marin l-a acuzat pe social-democratul Niculae Bădălău că l-ar fi lovit, sâmbătă seara, la nunta dintre copiii primarilor din Colibaşi şi Comana, din judeţul Giurgiu. IPJ Giurgiu a deschis un dosar penal, cauza urmând a fi preluată de la Parchetul General.

Senatorul USR Mihai Goțiu a afirmat, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că senatorul PSD Niculae Bădălău i-a amenințat cu bătaia pe el și pe Nicușor Dan, în luna februarie, în Parlament.

„Oameni buni, intimidarea fizică și verbală e marcă înregistrată PSD. Senatorul PSD Nicolae Bădălău, cel acuzat acum de violențe la Giurgiu, ne-a amenințat cu bătaia, pe mine și pe Nicușor Dan, în februarie, chiar în Parlament!  Am aflat, de dimineață, că senatorul PSD de Giurgiu și vice-președinte al Senatului României Niculae Bădălău l-ar fi lovit aseară, la o nuntă, pe liberalul Marin Anton. Precizez că nu sunt un fan al lui Marin Anton, a cărui implicare în susținerea proiectului minier de la Roșia Montană în perioada în care era secretar de stat la Ministerul Mediului am criticat-o în numeroase rânduri. Cine e curios să caute un pic pe net, găsește informații numeroase despre antecedentele dintre cei doi politicieni, care au cunoscut diferite etape, de <<iubire și ură>>. Acest lucru nu justifică absolut deloc violența. Singurul răspuns la violența (de orice fel) e justiția. Iar în cazul politicienilor, justiția poate fi dublată de sancțiunea publică, la vot”, a scris Mihai Goțiu.

El a continuat precizând că evenimentul de sâmbătă seara dintre pesedistul Nicolae Bădălău și liberalul Anton Marin i-a evocat un eveniment care a avut loc în Parlament, în luna februarie.



„Nu știu ce s-a întâmplat, aseară, la Giurgiu, dar mi-am amintit primul episod de amenințare pe care l-am trăit în Parlamentul României. S-a întâmplat în Biroul Permanent Reunit de pe 1 februarie, în contextul protestelor din Piața Victoriei. Am relatat atunci, aici, pe Facebook, cum după ce l-a numit pe Nicușor Dan ”dobitocul ăla căruia îi dă una”, Niculae Bădălău m-a făcut <<golan>>… Atunci am evitat repriza de <<parte în parte>> la mustață. A venit apoi momentul în care alt <<greu>> al PSD, Șerban Nicolae, m-a atacat verbal suburban în Biroul Permanent al Senatului, iar Călin Popescu Tăriceanu, în loc să-l cheme la ordine pe Șerban Nicolae, mi-a tăiat mie microfonul. Sesizarea pe care am depus-o la Comisia Juridică a Senatului continuă să rămână fără răspuns de luni bune”, a continuat el.

Senatorul USR a continuat acuzând PSD că trece la „argumentul pumnului în gură”.



„Cum să nu treacă PSD la <<argumentul>> pumnului în gură într-un studio de televiziune ori la o nuntă, dacă asemenea comportamente sunt tolerate și lăsate nesancționate chiar în Parlamentul României? Și ne mirăm apoi că violența se transmite în societate? Asta pentru a se înțelege de ce voi merge până la capăt cu plângerea penală împotriva lui Mirel Palada și de ce nu e posibilă vreo <<împăcare a părților>>. De asemenea, mă voi consulta cu avocații pentru a vedea ce daune voi solicita în civil, cu precizarea că banii îi voi dona unei asociații care luptă împotriva violenței”, a conchis el.

Cele mai citite

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Putin depune jurământul pentru cel de-al cincilea mandat de președinte al Rusiei

Vladimir Putin depune jurământul de președinte al Rusiei, la începutul celui de-al cincilea mandat de șef al statului. Ceremonia se desfășoară la Moscova, la Palatul...

Cod galben de furtuni, pentru 24 de județe și Capitală. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în cursul acestei zile în 24 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă