13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechÎncă o bătaie în politică: Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, acuzat...

Încă o bătaie în politică: Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, acuzat că l-a lovit pe liberalul Anton Marin la o nuntă. Deputatul PNL: M-a înjurat de măicuța mea. Cum se apără Bădălău. Reacția PNL

Niculae Bădălău, preşedintele executiv al PSD, este acuzat de liberalul Anton Marin că l-ar fi lovit, sâmbătă seara, când cei doi ar fi participat la o nuntă.



UPDATE 18.40: Președintele interimar al USR, Levente Elek, a condamnat, duminică, „agresiunea" președintelui executiv al PSD Nicolae Bădălău asupra președintelui PNL Giurgiu, Marin Anton.

„Consider că este o formă de exercitare a puterii prin teroare îndreptată asupra opoziției, PNL și USR, care contestă corupția și abuzurile PSD. Violența de limbaj și fizică reprezintă o încercare a PSD de a prelua total puterea, prin reducerea la tăcere a opoziției, apelând la violență și este o erodare a democrației, nemaiîntâlnită din primele mandate ale lui Ion Iliescu. Doar în anii 90 puterea politică, deținută de părintele fondator al PSD, liderul comunist Ion Iliescu, a mai încercat să distrugă opoziția prin intimidare și violență. Nici după 27 de ani de la căderea comunismului PSD nu s-a obișnuit cu ideea că democrația presupune respectarea opoziției și dialog permanent între putere și opoziție. PSD se dovedește încă odată un partid antidemocratic care, prin violență, urmărește să îndepărteze România de Europa civilizată", a afirmat președintele USR Levente Elek.

Potrivit sursei citate, USR va propune luni Parlamentului României un apel împotriva violenței în politică. „Acest apel este un contract pe care politicienii îl fac de a nu mai apela la nicio formă de violență, verbală sau fizică, pentru a-și impune punctul de vedere", se mai arată în comunicat.

UPDATE 17.30: PNL cere excluderea lui Bădălău din PSD

 

PNL a cerut, duminică, social democraţilor să se delimiteze de acţiunile lui Niculae Bădălău şi să îl excludă din partid.

„Observăm că în PSD agresivitatea a devenit o obişnuinţă, un modus operandi. Cerem actualului partid de guvernământ sancţionarea lui Niculae Bădălău, preşedinte executiv al PSD, chiar exluderea acestuia din partid. Este de neacceptat ca un lider marcant al unui partid politic să agreseze fizic o altă persoană. Dacă zilele trecute fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, Mirel Palada, a agresat fizic un reprezentat al USR, acum a venit rândul unui alt politician tot din zona Opoziţie, dar din PNL. Facem precizarea că deja autorităţile au confirmat că Niculae Bădălău l-a agresat pe colegul nostru Marin Anton, reprezentantul PSD fiind acum cercetat penal pentru lovire", a precizat PNL, într-un comunicat de presă.

Potrivit liberalilor, atitudinea lui Bădălău este „total neacceptabilă”.

„PNL consideră ca total neacceptabilă atitudinea lui Niculae Bădălău şi constată, din nefericire, că singurul argument al actualei guvernări este apelul la forţă. Pumnul, în realitate, a devenit pentru PSD singurul argument! Facem apel la PSD să nu evite luare unei decizii de sancţionare a lui Niculae Bădălău, agresivitatea nefiind atributul unui partid care conduce România şi care se vrea responsabil. Solicităm PSD delimitarea publică faţă de acest comportament agresiv!", a mai precizat PNL.

Reacția miresei

 

Roxana Enache, mireasa la nunta căreia a avut loc conflictul dintre social democratul Niculae Bădălău şi liberalul Anton Marin, a precizat, duminică, că liberalul nu se afla pe lista de invitaţi.

„Nu are nicio legătură nunta mea cu faptul că (n.r.: Anton Marin) e naşul surorii mele. Dacă naşul vrea să îşi vadă finuţa, nu era momentul la nunta mea. Atâta timp cât lista de invitaţi a fost făcută de mine, soţul meu, tatăl şi socrul meu, sora mea nu avea cum să îl invite. Domnul Anton nu s-a regăsit pe lista de invitaţi, cum nu s-a regăsit pe lista niciunui eveniment, la niciun fel de petrecere a familiei mele. Nu am văzut, nu am auzit, nu ştiu nimic. Am auzit doar că domnul Anton e pe terasă, mi-am văzut de treburile mele, nu vreau să îşi bată nimeni joc de nunta mea", a declarat, la Antena 3, Roxana Enache, potrivit Mediafax.

16.50: Senatorul USR Mihai Goțiu, lovit de sociologul Mirel Palada, susține că pesedistul Nicolae Bădălău l-a amenințat cu bătaia în Parlament

UPDATE: Niculae Bădălău – "Mă aflam la nuntă la un restaurant din Comana și acolo, pe terasă, e o terasă mare, l-am văzut pe Marin Anton. Am trecut pe lângă el și recunosc că am avut un schimb de replici mai dur, dar de la asta și până la acuzații de lovire e cale lungă, nu l-am atins nici măcar cu un deget."

IPJ Giurgiu a deschis un dosar penal, cauza urmând a fi preluată de la Parchetul General, anunţă Mediafax.



"Avem o sesizare a unei persoane de 57 ani din Grădinari, judeţul Giurgiu, care reclamă că a fost agresat în cadrul unui eveniment privat de un alt bărbat. Avem dosar pentru loviri şi alte violenţe si ameninţare. Cauza urmează să fie preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ)", a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu.

Deputatul PNL Marin Anton a declarat, duminică, pentru Mediafax, că preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, alături de care a participat sâmbătă seara la o nuntă, l-a înjurat, ameninţat şi l-a lovit ”cu un pod de palmă peste gură”.

”Nu ştiu de la ce a pornit, nu ştiu ce a avut cu mine. Eu nu am zis nimic. Totul a durat trei minute. Eram la nuntă, s-a repezit la mine, m-a înjurat de măicuţa mea, m-a ameninţat şi a culminat venind la noi şi mi-a dat un pumn, aşa, un pod de palmă în gură”, a declarat Marin Anton.

El a mai spus că, în momentul în care a ajuns la nuntă, Niculae Bădălău se afla deja la eveniment. ”M-a înjurat, a vorbit multe şi nevrute… Nu ştiu dacă era beat sau nu, pentru că eu abia ajunsesem la nuntă şi nu apucasem să beau nicio gură de apă”, a mai spus Marin Anton.

Niculae Bădălău nu a putut fi contactat ca să-și exprime un punct de vedere.


Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă