16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăGDPRSchimbări care scad valoarea locuinței

Schimbări care scad valoarea locuinței

Atunci când cumperi un imobil, primul lucru pe care îl faci este să planifici ce schimbări vei face pentru a-l transforma în locuința visurilor tale. Schimbi culorile pereților, pentru că orice apartament are nevoie de o igienizare. Muți mobila sau chiar cumperi seturi noi care se potrivesc mai bine cu ceea ce vrei tu. Iar atunci când fondurile sunt spre sfârșite, apelezi la un împrumut24 pentru a putea continua renovările.

Nu ne dăm seama de un lucru, în special dacă suntem prea prinși de ideea de a schimba fața apartamentului, că putem să îi scădem valoarea pe termen lung, dacă aceste renovări sunt extensive. De altfel, imediat ce ai cumpărat o locuință nu te gândești neapărat că o vei vine la un moment dat. Însă odată ce îți vei mări familia, există posibilitatea să îți dorești să cumperi o locuință mai încăpătoare. Iar în cele mai multe cazuri, această achiziție presupune vânzarea apartamentului în care ai investit atât de mult.

Demolarea pereților este o schimbare care va reduce prețul apartamentului. Iar dacă ai demolat un perete de rezistență îți va fi imposibil să vinzi. În ciuda faptului că ai creat un spațiu larg, fie ai micșorat numărul de camere, deci îl vei la o categorie inferioară, ori vei găsi greu cumpărători care își doresc un open space în loc de bucătărie sau balcon. De asemenea, trebuie să iei în calcul și faptul că băncile dau din ce în ce mai puține credite pentru apartamentele renovate extensiv, prin urmare, din lipsă de cumpărători va trebui să scazi prețul.

Arcadele, boltele și ferestrele interioare sunt alte modificări care pot scădea valoarea imobilului. Nu toată lumea este încântată de arcade și de bolte. Chiar dacă acum sunt la modă, peste 20 de ani exista posibilitatea să nu mai fie considerate trendy. Iar înlocuirea unui perete sau a unei bucăți de perete cu o fereastră, lucru care în ultimă instanță duce la privarea de intimitate nu este apreciată de toată lumea. Astfel, mulți cumpărători se vor gândi la cât trebuie să investească în apartament pentru a schimba aceste modificări.

Decorarea excesivă cu obiecte scumpe este un alt capitol la care poți pierde bani. Cumpărarea unui apartament are la bază criterii precum amplasamentul, suprafața și împărțirea. Prin urmare, orice investiție scumpă pe care o faci în decorare nu se va transpune în preț, în special dacă pleci de la premisa că un apartament gata mobilat este cu mult mai valoros decât unul nemobilat. De cele mai multe ori încercarea de a vinde un apartament gata mobilat și decorat mai scump eșuează deoarece gustul este foarte subiectiv.

Desigur, scăderea valorii imobiliare nu trebuie să sta în calea viziunii tale. Însă atunci când vei vrei să vinzi locuința, trebuie să depui puțin efort pentru a schimba modificările extreme. Pentru a nu te împovăra financiar poți opta pentru un împrumut fără acte pe care să îl restitui atunci când vei vinde imobilul. Sau poți să limitezi renovările, în special dacă știi că la un moment dat vei vinde apartamentul.

Cele mai citite

Doar 22% dintre copiii romi urmează studii liceale

Ponderea copiilor romi care frecventează învățământul obligatoriu este de 78% (față de 95% pentru copiii români din vecinătate). Decalajul se mărește din nou în...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Blinken se asigură că Israelul nu va ataca orașul Rafah fără un plan umanitar

Secretarul de stat american Antony Blinken s-a deplasat miercuri la Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel către Fâşia Gaza, informează...
Ultima oră
Pe aceeași temă