10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTOREPORTAJ. Paradisul floral de la Marea Neagră. Primăvara, perioada cea mai potrivită...

FOTOREPORTAJ. Paradisul floral de la Marea Neagră. Primăvara, perioada cea mai potrivită pentru a vizita grădina Reginei Maria

La numai o oră și jumătate cu mașina de Constanța se află Balcic, una dintre destinațiile preferate ale românilor. Castelul Reginei Maria și grădina botanică sunt principalele atracții. Primăvara este o perioadă foarte bună pentru a vizita grădina, majoritatea plantelor fiind înflorite.

Construcția domeniului din Balcic începe în 1925, după ce regina Maria vizitea­ză pentru a doua oară zona. Castelul și grădina sa sunt finalizate un deceniu mai târziu, aceasta din urmă fiind creată după planurile unui decorator elvețian. Grădina are o suprafață de circa 65.000 de metri pătrați. Aici pot fi întâlnite circa 2.000 de plante care fac parte din 85 de familii și peste 800 de genuri, unele din ele având peste 50 de ani. Magnolii, nuferi, lalele și multe altele, într-o explozie de culori. Puteți admira și specii rare de arbori, cum ar fi arbori de cauciuc sau Ginkgo biloba, dar și a doua cea mai mare colecție de arbuști din Europa, după cea din Monaco. Aceasta se află în afara grădinii și conține 600 de specii. Unii dintre cactuși înfloresc o dată la o sută de ani.

Intrarea este de 8 leva pentru adulți și de 3 leva pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani. Pentru cei sub 7 ani, intrarea este gratuită. O leva valorează, la cursul BNR, 2,32 lei. Castelul se vizitează separat.

Complexul este deschis tot timpul anului, dar perioada cea mai bună de vizitare a grădinii botanice este din mai până în octombrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă