13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuGAFĂ: Tabloidul The Sun a relatat eronat că prințul Philip, soțul reginei,...

GAFĂ: Tabloidul The Sun a relatat eronat că prințul Philip, soțul reginei, a murit. Ziariștii ar fi interpretat greșit anunțul privind o reuniune de urgență a Casei Regale

Tabloidul britanic The Sun, cunoscut pentru știrile sale de senzație, a anunțat în mod eronat, joi dimineață, că prințul Philip, soțul reginei Elisabeta, ar fi murit.

Informația despre această eroare este relatată de alte ziare britanice.

Astfel, cotidianul The Independent precizează că The Sun a difuzat un text cu următorul headline: “Prince Philip dead at 95, how did the Duke of Edinburgh die, etc etc.” ("Prințul Philip mort la 95 de ani, cum a murit Ducele de Edinburgh, etc. etc.").

Textul care urma după acest anunț ar fi fost următorul: "Prince Philip, otherwise known as the Duke of Edinburgh, was the husband of Queen Elizabeth II"  ("Prințul Philip, cunoscut ca ducele de Edinburgh, a fost soțul Reginei Elisabeta a II-a").

Se pare că ziarul The Sun ar fi fost indus în eroare, în momentul în care a publicat articolul, de anunțul convocării unei reuniuni de urgență la Palatul Buckingham.

Imediat după aceea, Casa Regală a precizat că reuniunea nu are nicio legătură cu starea de sănătate a soțului reginei Elisabeta.

Ceva mai târziu, un comunicat al Casei Regale a anunțat că prințul Philip va renunța la toate atribuțiile sale oficiale și că regina Elisabeta îl susține în această decizie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă