10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialTinerele femei au început vânătoarea taţilor surogaţi

Tinerele femei au început vânătoarea taţilor surogaţi

Din ce în ce mai multe femei se află în căutarea donatorilor de spermă pentru a deveni mame, după ce au eşuat în a-l găsi pe bărbatul visurilor lor, relatează Daily Mail.

Mii de tinere din Marea Britanie care de-abia au împlinit 20 de ani îşi fac cont pe site-uri de specialitate pentru a găsi taţi pentru viitorii lor copii.

Multe dintre tinere, dintre care unele au 18 sau 19 ani, au declarat că nu sunt mulţumite de relaţiile pe care le au în prezent şi s-au hotărât să facă singure faţă creşterii unui copil.

Femeile cu vârsta mai mică de 25 de ani reprezintă un sfert din totalul femeilor care se înregistrează pe anumite site-uri, unde postează fotografii cu ele, precum şi informaţii private care să-i ajute pe potenţialii donatori să ia legătura cu ele.

O tânără de 20 de ani a declarat: „Mi-am dorit toată viaţa copii. Am pierdut un copil când aveam o relaţie cu fostul meu prieten. Ne-am despărţit curând după aceea, deoarece am fost prea devastată de pierderea suferită. Dar din moment ce ştiu că vreau să fiu mamă, din moment ce am o situaţie financiară sigură, am un serviciu cu program flexibil, am o casă şi o ipotecă, sunt sigură că pot să-i ofer copilului un mediu sigur, plin de dragoste, şi nu înţeleg de ce aş mai aştepta.”

Conform Christinei Hughes, profesor la Universitatea Warwick, ideea de a avea un copil nu mai este strâns legată de cea de a găsi persoana potrivită şi a te îndrăgosti de ea. „Acum este vorba doar despre momentul potrivit pentru a avea un copil. Chiar dacă aceste femei sunt tinere, ele consideră că au posibilitatea financiară şi emoţională de a deveni mame. Pentru ele, acesta este timpul potrivit”, a declarat ea.

Cercetările arată că doar 2% dintre pacienţii clinicilor de fertilitate din Marea Britanie au vârsta mai mică de 25 de ani, însă numărul tinerelor aflate în căutarea unui donator este considerat ca fiind mult mai mare. Cele mai multe dintre acestea evită clinicile de fertilitate deoarece tratamentul este prea scump.

Însă piaţa nereglementată este plină de pericole, iar riscurile sunt foarte mari. Autoritatea de Embriologie şi Fertilitate Umană din Marea Britanie a declarat că riscurile îmbolnăvirii sunt foarte mari, din moment ce sperma donată nu poate fi testată într-un laborator de specialitate.

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...
Ultima oră
Pe aceeași temă