Cum îşi găsesc Martorii lui Iehova perechea

de Diana Gache , 21 iulie 2011
Cum îşi găsesc Martorii lui Iehova perechea

Fără sex premarital şi nenumărate ore dedicate studiului Bibliei - acestea sunt doar două dintre condiţiile pe care cei care se îndrăgostesc de un Martor al lui Iehova trebuie să le respecte. Membrii sectei preferă, însă, să îşi cupleze copiii cu cei din comunitatea lor religioasă, iar congresele regionale oferă exact această oportunitate.

În regiunea Ruhr din Germania, mulţi dintre Martorii lui Iehova se adună pentru o zi specială la convenţia anuală a Martorilor lui Iehova. Se duc pentru a se putea ruga între cei la fel ca ei, pentru a simţi că nu sunt singuri, ci că fac parte dintr-o comunitate.

„Aceasta este marea noastră reuniune de familie," a declarat Michael Krenzer, purtătorul de cuvânt al Martorilor lui Iehova din Dortmund, potrivit spiegel.de. „Şi cum familia trebuie să crească, mulţi dintre Martori îşi cunosc viitorul soţ sau viitoarea soţie aici."

Paradisul sau Iadul pe Pământ?

Biblia este obiectul cel mai preţuit de ei: cuvântul lui Iehova. Întreaga lor viaţă este în acea Biblie. Potrivit lor, unele pasaje din ea explică de ce nicotina este interzisă dar un pahar cu vin seara este permis, de ce trebuie evitate transfuziile sangvine şi de ce trebuie convertiţi cei care nu fac parte din sectă. La convenţie, Martorii discută pasaje din Biblie şi cântă imnuri.

Potrivit Spiegel sunt în jur de 165.000 de Martori ai lui Iehova în Germania. Numărul tinerilor nu este cunoscut, dar mulţi dintre ei se declară victime ale acestei comunităţi, care promite Paradisul, dar care pentru mulţi devine Iadul pe pământ. Este o comunitate care are un cuvânt de spus în viitorul conjugal al tinerilor.

Markus, un elev care a părăsit comunitatea, a declarat: „Încerci să găseşti pe cineva care este dispus să suporte toate porcăriile astea!" Încă de la naştere, Markus a fost târât la întâlniri. A fost chinuit la şcoală de colegi pentru că era un Martor al lui Iehova şi când şi-a adus prima prietenă acasă, tatăl lui „a trimis-o ferm la plimbare". S-a mutat de acasă la 18 ani şi nu s-a mai întors. Pentru că a ales libertatea şi pe prietena lui, este „fără părinţi", comentează el.

Fără masturbare, fără homosexuali

Cei mai mulţi dintre tinerii Martori ai lui Iehova citesc o broşură numită: „Răspunsuri la întrebările tinerilor". Aceasta spune clar că homosexualitatea este interzisă şi masturbarea e ceva demonic.

Pamfletul mai conţine un capitol despre cum Martorii lui Iehova îşi pot da seama dacă un potenţial partener este potrivit pentru ea sau el, cu sfaturi despre cum să cunoşti mai bine persoana respectivă. Printre acestea se numără: „discutaţi împreună ceva din Biblie, urmăriţi felul în care persoana participă la întâlniri şi la predici, faceţi împreună curăţenie în Sala Regatului (n.r. locul unde se roagă Martorii lui Iehova) şi ajutaţi-vă reciproc la diferite proiecte."

În aşteptarea consoartei

Câţi tineri ar prefera să cureţe podelele Sălii Regatului în loc să meargă cu prietena sau prietenul la un film? Ce impact are acest lucru asupra tinerilor, atunci când nu li se permite să încerce nimic, când nu li se permite să fie diferiţi şi când li se impune imaginea homosexualităţii ca o aberaţie care trebuie tratată prin terapie?

„M-am îndrăgostit odată de un necredincios, dar nu a mers," mărturiseşte o tânără Martoră a lui Iehova. Li se pare mai uşor să fie cu cineva care împărtăşeşte aceleaşi valori. Sunt mai puţine certuri şi mai puţin conflict - ceea ce înseamnă mai multă supunere tăcută în faţa lui Iehova.

Fetele speră să găsească un Martor al lui Iehova pentru a-l lua de soţ. Mamele le spun că mariajele cu necredincioşi se termină adesea în divorţ. Şi oricum, căsătoria cu un necredincios nu este permisă. Până la găsirea unui soţ însă, tot ce pot face fetele este să stea, să se roage şi să aştepte. Să aştepte Regatul lui Iehova. Şi un soţ.

În România, comunitatea Martorilor lui Iehova numără în jur de 40.000 de membri.

Comentarii

 • Lidia

  08 aprilie 2017 9:18

  Mult neadevar! Daca toti oamenii ar respecta si ar avea principiile martorilor lui Iehova am trai intr-o lume mai buna!

  raspunde comentariului
 • Lidia

  08 aprilie 2017 9:18

  Mult neadevar! Daca toti oamenii ar respecta si ar avea principiile martorilor lui Iehova am trai intr-o lume mai buna!

  raspunde comentariului
 • Iosif

  31 martie 2017 21:06

  Foarte bun. Dar in cazul meu, mam intragostit de o matora al lui iehova. Eu sunt un cresti. Ce pot face?

  raspunde comentariului
 • simion marius

  13 noiembrie 2016 6:54

  Un artcol bun. Scoate la Lumina multe aspecte ale martoriilor Lui Iehova, care nu doresc Sa traiasca fiind condusi de pasiuni lumesti, dar care pun mare atentie pe principiul pe care la stabilit Dumnezeu.

  raspunde comentariului
 • Lucian Bodog

  22 noiembrie 2014 1:53

  Multumesc mult pentru acest articol !!!!!M-a facut sa-mi dau seama ca asta e ceea ce cautam si nu stiam unde se gaseste. Daca martorii lui Iehova asa traiesc viata, imi doresc sa ma ajute Dumnezeu sa pot accepta si iubi aceste standarde inalte. E de inteles ca din pacate omul decazut si chinuit de dorinti carnale josnice nu poate considera standard inalt nimic din toate acele oprelisti... Dar oare la ce altceva ne cheama Dumnezeu daca nu la a iesi din lume tocmai pentru ca ea inseamna murdarie sufleteasca. Si cat de bine poate trai murdaria ascunsa in atatea denominatiuni ? Dar va imparti Dumnezeu slava Lui cu toti cei ce creeaza doctrine proprii, nebazate pe poruncile Lui ? Doamne ajuta-ne pe toti cari citim, sa aflam adevarata Ta voie ! Apoi sa o si facem ! Amin !

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design