Rețeta de coaste de porc fripte la grătar este o specialitate germană foarte gustoasă.
Ingrediente:
– 2 Coaste de porc
Pentru marinată
– vin roșu
– ulei
– sare
– usturoi
– măghiran
– salvie
– ierburi provensale (oregano, cimbru, busuioc, salvie, levantica, rozmarin)
Mod de preparare:
Se face o marinată din vin roșu, condimente și ulei, în felul următor: se pune o ceașcă și jumătate de vin într-un bol. Se adaugă 2 lingurițe de ulei și câțiva căței de usturoi tocați. Apoi se adăugă condimentele (măghiran, salvie, ierburi provensale etc.). Se completează cu sare și piper și se amestecă bine.
Se lasă coastele de porc la marinat timp de 24 ore, la rece. Pentru ca sosul marinat să pătrundă bine în carne, se înțeapă suprafața cărnii cu o furculiță. Carnea se întoarce periodic în sosul marinat, pentru a se pătrunde uniform.
Se frig coastele de porc pe grătar, pe ambele părți, timp de 25 de minute.
Coastele de porc se servesc cu sos barbecue.
Secretul Bucătarului:
Vinul din marinată poate fi înlocuit cu bere pentru a frăgezi carnea de porc, iar condimentele se taie cât mai mărunt, pentru un plus de aromă.
Vizualizați galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pragătire a rețetei.
Tradiții culinare:
Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și Dekassa. Rețeta germană a fost oferită şi preparată de Bierhaus67 şi poate fi degustată zilnic la Berăria Germană din str. Soldat Iancu Nicolae, nr. 67.